Xavier Bagés i Romana Ribé guanyen el II Premi de narrativa curta Far de la Torre-Torredembarra Actualitat

REDACCIÓ – Torredembarra, 8/11/2021

La segona edició Premi de narrativa curta Far de la Torre-Torredembarra Actualitat ja té guanyadors: Xavier Bagés i Romana Ribé. El jurat que ha pres aquesta decisió estava format per María Dolores García Pastor, Marta Magrinyà Masdeu, Carles Marques Virgili, Josep Antoni Nieves Alarcón i Raquel Martínez López -que va guanyar la primera edició del premi-. Jordi Salvat actuava com a secretari. La novetat d’enguany era la creació de la categoria de narrativa infantil.

En la categoria de narrativa adulta, el guanyador ha estat el reusenc Xavier Bagés Llasera, de 66 anys amb l’obra El petit de Cal Cap Roig, que va presentar amb el pseudònim d’Horatio. Ha guanyat un premi en metàl·lic de 250 euros. El jurat ha destacat “el lirisme i gran capacitat evocadora del relat, que esdevé una estampa molt poètica i alhora versemblant d’una temàtica tràgica però molt quotidiana.”

En la categoria de narrativa infantil l’obra escollida ha estat El misteri de la nevera, de Romana Ribé Llenas, que té 54 anys i també és reusenca. S’emporta un premi de 150 euros. El jurat ha valorat “l’originalitat i una trama ben construïda amb una intriga ben portada i un final obert suggeridor per al públic infantil.”

El lliurament dels premis es farà el proper dijous 18 de novembre, a les set del vespre, en l’acte de celebració del segon aniversari del Torredembarra Actualitat a la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra. Si voleu assistir de públic podeu reservar plaça a redaccio@TDBactualitat.cat. Aforament limitat.

Enhorabona als guanyadors i moltes gràcies a la resta dels participants!

Foto: Una imatge de la reunió del jurat del premi. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This