L’antic peatge de l’AP-7 de Torredembarra es desmantellarà abans no acabi el primer semestre de 2022

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/11/2021

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha iniciat aquest dimecres, 3 de novembre la primera fase de desmantellament dels peatges de les autopistes AP-7 i AP-2. Aquesta  primera fase durarà un mes i inclou el desmantellament del troncal de Vila-seca i el del Vendrell, que començarà la setmana vinent. S’han iniciat els treballs traient tota la part electrònica. Seguiran amb la metàl·lica i finalment el formigó per deixar la platja del peatge sense elements.

La resta de peatges (sortides i entrades) de l’AP-7 i AP-2 es trauran al llarg dels propers mesos i durant el primer semestre de l’any 2022. Serà el cas del peatge de Torredembarra,

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) va formalitzat a finals d’octubre sis contractes per a la conservació i explotació de sectors de la Xarxa de Carreteres de l’Estat a Catalunya, amb un import de despeses conjunt de 92 milions d’euros. Corresponen a les autopistes AP-7 i AP-2 a las províncies de Tarragona, Lleida, Barcelona y Girona, alliberades de peatge el passat 1 de setembre.

La durada dels contractes és de 2 anys, amb possibilitat de pròrroga de 3 anys. A través d’aquests contractes, s’emprendrà el desmantellament de les instal·lacions de peatge, per adequar les vies al seu nou model d’explotació. Per a la província de Tarragona són un total de 14,7 milions d’euros dels quals 7 són per al desmantellament. L’empresa que portarà a terme la conservació és la UTE (Unió temporal d’empreses), ACEINSA-LIC.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha valorat positivament aquestes tasques i ha recordat que responen a la demanda de portar com abans millor una retirada d’elements que facilitaran l’augment del trànsit de vehicles per aquestes importants infraestructures. El ministeri també està ubicant punts de mesura de trànsit per tal de conèixer amb dades l’increment diari de vehicles.

Foto: El peatge de l’autopista AP-7 en pocs mesos serà del tot història. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This