Junts per Torredembarra escull Jovita Baltasar com a coordinadora i inicia la cursa cap al 2023

JORDI SALVAT – Torredembarra, 29/10/2021

Junts per Catalunya ha tingut un inici de mandat complicat a Torredembarra, amb la dimissió de la seva cap de llista, Anna Magrinyà, protagonista d’un cas tan estrany com fosc, i la sobtada desaparició fa un any del seu coordinador, Marc Francesch. Josep Maria Calvet, número dos de la candidatura el 2019 i independent, va haver d’assumir el repte de ser l’únic regidor de la formació en un ple amb majoria absoluta republicana. Aquesta setmana Junts per Torredembarra ha escollit el seu comitè local amb Jovita Baltasar com a coordinadora i vol aprofitar-ho per agafar un nou impuls per arribar al 2023 amb garanties de millorar el decebedor resultat electoral de fa dos anys: un estancament de vots i la pèrdua d’un dels dos regidors que tenia.

“Volem fer un punt i a part dels esdeveniments els anys anteriors a la nostra formació. Amb el Marc (Francesch) com a coordinador no vam poder constituir el comitè local, però ell ens va donar un gran impuls”, afirma Baltasar, que assenyala com a objectiu principal del nou comitè crear un equip de treball sòlid i compromès amb Torredembarra i fer créixer la formació al municipi, que actualment compta amb una dotzena de militants. Qualifica el comitè recentment escollit d’”equilibrat” i que “reuneix l’impuls dels joves i l’experiència dels més grans.”

Baltasar liderava l’única candidatura que es presentava a Torredembarra en un procés electoral que la formació independentista està portant a terme arreu de Catalunya en les seves agrupacions locals. Amb una participació del 70%, i amb el 100% dels vots emesos favorables, durant els set primers dies de la setmana, la militància torrenca ha ratificat la candidatura que completen Xavier Suárez Gutiérrez (Responsable de Política Municipal), Mariona Giralt Miquel (Responsable d’Organització), Abel Solé (Núñez Responsable de Comunicació) i Octavi Solé Rovira (Responsable Adjunt d’Organització).

Jovita Baltasar Cuevas, de 30 anys, és graduada en Economia i en les passades eleccions municipals va ocupar el quart lloc de la candidatura de Junts Per Catalunya. També des de fa uns mesos és vicepresidenta de l’Associació de Veïns Sant Joan de Baix a Mar  A més, Baltasar s’incorporarà en breu a l’executiva de Junts per Catalunya al Tarragonès.

El nou alcaldable juntista, abans de l’estiu

Baltasar afirma que encara és aviat per parlar de qui serà el o la cap de llista de Junts per Torredembarra el maig de 2023, però també assegura que l’escolliran abans de l’estiu, perquè el volen tenir definit un any abans de les properes eleccions municipals. El que si que està clar és que aquesta persona no serà Josep Maria Calvet, l’actual regidor. Ell mateix ja ho ha reconegut. Una possibilitat per reforçar la persona que lideri la formació puigdemontista el 2023 és que substitueixi Calvet en el ple municipal abans d’acabar el mandat amb l’objectiu de guanyar projecció pública. Al Torredembarra Actualitat, Calvet ni confirma ni desmenteix aquesta possibilitat. Baltasar no ha volgut parlar d’aquesta possibilitat. Per darrera de Calvet, segon de la llista el 2019, trobem Xavi Suárez (3) i Jovita Baltasar (4).

Foto: Jovita Baltasar, la segona a baix a l’esquerra, amb membres de la futura executiva comarcal del Tarragonès. / JUNTS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This