Torredembarra celebra la Setmana de l’Energia Sostenible i posa en marxa el Punt d’Assessorament Energètic

REDACCIÓ – Torredembarra, 25/10/2021

Del 25 al 29 d’octubre se celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, a Catalunya impulsada per l’ICAEN (Institut Català d’Energia) de la Generalitat. Torredembarra durà a terme diferents activitats emmarcades en el programa d’educació ambiental de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra amb la col·laboració d’Ecologistes en Acció de Catalunya.

Un dels actes més destacats serà una mostra del funcionament de les plaques solars que es durà a terme el 28 d’octubre, a les 17 h, a Cal Bofill. Per a participar-hi, cal inscriure’s a tarraco@ecologistesenaccio.cat Es donarà resposta a qüestions com el funcionament de la factura de la llum i l’assessorament sobre la instal·lació i funcionament de plaques solars.

Altres activitats previstes són l’emissió de falques amb consells sobre com estalviar a casa a través de l’emissora municipal de ràdio Ona la Torre, i la difusió de vídeos didàctics sobre l’hidrogen i un concurs per a tota la família sobre la transició energètica a través de les xarxes socials. La difusió es durà a terme des dels perfils d’Ecologistes en Acció de Catalunya i de l’Ajuntament de Torredembarra.

També s’ha previst l’exposició itinerant “Treballem per una energia sostenible” entre finals d’octubre i finals de novembre en diversos espais com la biblioteca, els instituts del municipi, etc.

Un dels punts culminants de la Setmana de l’Energia serà el 2 de novembre amb l’obertura del Punt d’Assessorament Energètic a Cal Bofill, que funcionarà inicialment dos dies a la setmana, dimarts i dijous, de 10 a 11 h, amb la possibilitat d’ampliar-se un tercer dia en un espai cèntric del municipi.

Aquest nou servei dependrà de la Regidoria de Sostenibilitat i es comptarà amb monitors energètics. A més, el punt comptarà amb la col·laboració de la Regidoria d’Acció Social, que ampliarà el suport en  els casos d’usuaris que es troben en situació de pobresa energètica.

El Punt d’Assessorament Energètic donarà compliment als objectius del PAESC (Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia) i es troba en línia amb diversos ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) que promou la Regidoria de Sostenibilitat.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This