El Chulu West, de 6.419 metres: el nou objectiu del Club Excursionisme Torredembarra

JORDI SALVAT – Torredembarra, 1/10/2021

El Club Excursionisme Torredembarra  vol coronar un nou cim del Nepal aquest mes de novembre: el Chulu West, de 6.419 metres d’altitud, situat a la Serralada dels Chulus i proper al circuit dels Annapurnas. Dos anys després de coronar Lobuche Est (6.119 metres, aquest és el nou repte que afronten Xavi Ramon, Matias Redondo i Montse Bartolomé. Els dos primers van participar en l’expedició de fa dos anys junt amb Carlos Gasió, que va morir fa uns mesos i convertirà en molt especial aquesta nova aventura, ja que deixaran un record en memòria seva al Nepal. Bartolomé és el primer cop que viatja al país asiàtic.  Redondo, que afronta el seu sisè viatge al Nepal. explica que tenen previst estar gairebé un mes en aquell país, ja que tornaran el 29 de novembre.

L’expedició tindrà, a més de l’esportiva, una vessant solidària, com les anteriors. I és que des de fa unes setmanes estan recollint diners per Indreni, l’ONG que s’ocupa de recollir nens i nenes nepalesos abandonats, sense recursos i sense possibilitat de cobrir les seves necessitats més bàsiques, donar-los acollida, alimentar-los i formar-los.

Activitats solidàries

Les darreres activitats solidàries seran el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre. El dissabte 23 es farà una master class de zumba a càrrec del Gimnàs Apolo a la plaça del Castell a les 12:00 hores, amb un cost de 5 euros. A les 19:00 hores es projectarà a Cal Maial l’audiovisual El País de les més altes muntanyes. Lobuche Est, 6119 m.

Diumenge 24 a les 9:00 a la plaça del Castell, està prevista la sortida d’una caminada popular de deu quilòmetres, que acabarà a la zona de pícnic de la Zona esportiva. Té un cost de 5 euros per participant. Al final s’oferirà llonganissa a la brasa a càrrec de la Carnisseria Tallant. Les inscripcions a aquestes activitats es poden fer a l’oficina del club, situada al Poliesportu Sant Jordi, els dimecres, de 19 a 20:30 hores. On-line es pot fer l’ingrés de l’import solidari al compte ES46 3025 0023 3914 0004 0345. Després cal enviar un correu electrònic a excursionista@outlook.com, indicant el nom/s dels participants, així com l’activitat i el justificant d’ingrés. També es poden fer ingressos sense participar en l’activitat indicant “Solidaritat amb el Nepal”.

Foto: Una imatge de l’expedició del Club Excursionisme Torredembarra al camp base de l’Everest fa dos anys. / CET

Hemeroteca

Tweets recents

Share This