La Xarxa Santa Tecla posa en marxa el seu panell públic assessor i hi inclou Berta Castells

REDACCIÓ – Tarragona, 6/10/2021

La Xarxa Santa Tecla ha fet un pas més en el seu compromís per la participació en la presa de decisions i el bon govern i presenta en societat el seu panell públic assessor, un òrgan consultiu integrat per quinze ciutadans i ciutadanes que es reunirà periòdicament amb la direcció de la Xarxa Santa Tecla. Els membres del panell actuen en representació del conjunt d’usuaris i usuàries dels serveis que l’entitat sanitària i social presta al Tarragonès i el Baix Penedès.

La tria dels quinze membres del panell s’ha dut terme amb la col·laboració del Gabinet Ceres, que disposa d’una àmplia experiència en l’organització d’aquests òrgans consultius en empreses de l’Associació Empresarial Química (AEQT) i també al Port de Tarragona. Una d’aquestes persones escollides és l’atleta de Torredembarra Berta Castells, que també és Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica.

L’objectiu d’aquest òrgan és establir un diàleg directe i bidireccional entre l’organització i una representació dels seus usuaris i usuàries. Si bé les aportacions del panell no seran vinculants, sí que seran de molta utilitat per conèixer millor les necessitats reals i les expectatives de la ciutadania amb relació a l’organització a curt, mitjà i llarg termini. Els panells públics són un model utilitzat des de fa temps per empreses del sector químic i portuari a Tarragona. La Xarxa Santa Tecla n’esdevé, en aquest sentit, pionera en el sector sanitari i social a Catalunya.

Primera reunió del panell

Aquest dimecres, 6 d’octubre, les instal·lacions de la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, entitat adherida a la Xarxa Santa Tecla, han acollit la primera reunió del panell públic assessor amb la presència dels seus membres i les intervencions de Joan Maria Adserà, director general de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, i de Joan Aregio, adjunt a la direcció de la Xarxa Santa Tecla. Prèviament, a la mateixa Casa Sant Josep, s’ha fet la presentació pública del panell amb una trobada amb la premsa i amb les intervencions de Cinta Pastó, consellera de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona, i Teresa Pallarès, delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona.

Amb la posada en marxa d’aquest panell es fa un pas més en el procés que va iniciar-se l’any 2000, quan la Xarxa Santa Tecla va esdevenir una agrupació de fundacions sense ànim de lucre governada per la societat civil del territori a través dels seus respectius patronats. En aquest sentit, el panell esdevindrà una eina molt útil per conèixer les necessitats reals i les expectatives de la ciutadania en aquest moment ple de reptes. L’objectiu és establir un diàleg directe i bidireccional amb els usuaris i usuàries.

El panell està integrat per homes i dones de totes les edats i ideologies, però, sobretot, molt implicades amb el territori i representatives de la societat del Tarragonès i el Baix Penedès. Són, en definitiva, persones usuàries dels serveis sanitaris i socials que ofereix la Xarxa Santa Tecla i que representen la diversitat de les nostres comarques.

 

Membres del panell públic assessor de la Xarxa Santa Tecla

Eduard Rius – Metge, especialista en Medicina Interna i Nefrologia. Conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya (1996-2002).

Gemma Fuster – Presidenta de l’Associació de Veïns de Llevant de Tarragona.

Salvador Rodríguez – President del Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell.

Ángel Juárez – President de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona i president Mare Terra Fundació Mediterrània.

Robert Hernández – Membre de la Plataforma per una sanitat pública i de qualitat de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona i president de l’Associació Esportiva Torreforta.

Francesc Ferreres – Representant veïnal de la Part Alta, molt implicat en el teixit associatiu de la ciutat.

SÍlvia Ferreres – Gestora cultural de Tarragona i vicepresidenta de l’Associació Cultural Sant Roc, el barri històric més proper a l’Hospital Santa Tecla.

Javier de Manuel – President de l’Associació Astafanias, pionera a les comarques de Tarragona en sensibilitzar, integrar a la societat i formar a les persones amb discapacitat psíquica.

Teresa Torres – Coordinadora acadèmica d’Inserlab, programa d’Orientació Professional per a la Inserció Sociolaboral de la URV.

Cèlia Poblet – Usuària del Servei d’Acolliment Familiar de la Casa Sant Josep.

Carla Pomerol – Periodista tarragonina, centrada en temes de salut.

Ricard Vinyals – Periodista i actual director del diari 3 de 8, publicació de referència del Baix i l’Alt Penedès.

Amaia Falcón – Estudiant d’infermeria en pràctiques a l’Hospital Santa Tecla.

Antoni Pinilla – Jugador de futbol i medalla d’or als Jocs Olímpics de Barcelona ‘92.

Berta Castells – Atleta catalana especialista en llançament de martell, que ha competit en tres jocs olímpics, cinc campionats del món i quatre d’Europa. Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica.

Foto: Fotografia de família de la primera reunió del panell. / XARXA SANTA TECLA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This