Malestar entre els pares i mares dels alumnes de percussió i piano de l’Escola Municipal de Música

JORDI SALVAT – Torredembarra, 4/10/2021

Ha començat el mes d’octubre, però les classes de percussió i piano de l’Escola Municipal de Música de Torredembarra no s’han iniciat, tot i que estava previst que el curs 2021-2022 en aquest equipament municipal va engegar el passat 13 de setembre.  Des de l’Ajuntament no s’ha donat encara una data per l’inici de les classes en cap dels dos casos i aquest fet ha generat malestar entre les mares i pares dels alumnes, que sumats s’acostarien a la quarantena. Demanen que se’ls concreti una data d’inici.

Es tracta, però, de casos molt diferents. En el cas de percussió,  l’Ajuntament de Torredembarra ha creat una plaça de professor/a, però com la mateixa regidora d’Educació, Maria Gual, reconeix, s’ha iniciat el procés massa tard i en aquests moments la plaça encara està a exposició pública. “Si tot va molt bé, les classes podrien començar a finals d’octubre, però no ho podem garantir”, afirma Gual.

Les classes de percussió a l’Escola Municipal de Música de Torredembarra es van iniciar el curs 2017-18, com una prova pilot de tres anys i no es va preveure que es faria si tenia èxit o no. I va tenir èxit, arribant a fregar la vintena d’alumnes matriculats. El curs passat es va contractar la mateixa professora com a autònoma, però des de Secretaria de l’Ajuntament no s’ha permès seguir d’aquesta manera enguany i s’ha hagut de crear una plaça, un procés administratiu que passa pel ple municipal i dura uns mesos. La plaça ha estat guanyada per la mateixa professora que va iniciar la prova pilot i està preparada per iniciar les classes. No ho pot fer per un problema legal.

En el cas de piano, una de les professores, que imparteix classes a una vintena dels 47 matriculats aquest curs, està de baixa de forma intermitent des del curs passat i no se l’ha pogut substituir ja que la normativa només ho permet fer en baixes de llarga durada. La regidora d’Educació considera que és un error des d’una administració pública tractar una baixa d’un docent com la d’un altre tipus de treballador: “Aquí no es pot repartir la feina, com passa en molts departaments.” Gual assenyala que la situació és complicada perquè pot entrar un substitut o substituta però si la professora titular torna de la baixa, la situació es pot tornar a repetir.

Gual reconeix que els pares i mares dels alumnes tenen raó en estar enfadats i que des de l’Ajuntament es treballa per solucionar les dues situacions i nega les acusacions de “deixadesa” d’aquests pares i mares. Aquest dijous, 7 d’octubre, representants de l’AMPA d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Torredembarra es reuniran amb l’alcalde, Eduard Rovira, i la regidora d’Educació, per tractar aquesta situació i sobretot saber quan els seus fills podran re-emprendre les classes.

Foto: El Patronat Antoni Roig és on té la seva seu l’Escola Municipal de Música de Torredembarra. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This