Torredembarra ha completat més d’un terç dels ‘Objectius de Desenvolupament Sostenible’ i en té marxa més de la meitat

REDACCIÓ – Torredembarra, 27/9/2021

Coincidint amb la celebració de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, del 20 al 26 de setembre, la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra ha fet un seguiment de les activitats emmarcades en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per al 2021. Tot i la pandèmia per la Covid-19, que ha obligat a suspendre alguna de les activitats programades, ajornar-les per a l’any 2022 o bé modificar el seu format, es considera que l’avanç ha estat positiu ja que s’ha completat el 38,4% i estan en curs el 51,2%, preveient-se que una gran part es podran desenvolupar per avançar en el camí del compliment de l’Agenda 2030.

Cal recordar que a principis d’any, la Regidoria de Sostenibilitat es plantejava actuar de manera directa sobre 15 dels 17 ODS contemplats a l’Agenda 2030 amb un total de 47 línies d’actuació sobre les quals es va programar dur a terme aquest 2021 un total de 86 accions.

Aquesta tardor s’avançarà en el desenvolupament d’activitats amb la realització de tres setmanes temàtiques entre octubre i novembre: la setmana de productes bio (durant la qual s’incidirà en la promoció de l’autocompostatge i evitar el malbarament alimentari), la setmana de l’energia (amb tallers específics per aconseguir l’estalvi energètic tan necessari en un moment de crisi climàtica l’actual) i la setmana de la prevenció de residus, durant la qual s’intentarà recuperar, en part, alguna de les activitats suspeses per la pandèmia com és la promoció local dels establiments amb productes de proximitat en el decurs del 3r Mercat d’Intercanvi i de segona mà, que tindrà lloc el proper dia 27 de novembre a la plaça Mossèn Joaquim Boronat.

D’altra banda, la Regidoria de Sostenibilitat ha establert el sistema d’indicadors per a cada objectiu, el resultat dels quals es farà públic a finals d’any.

Foto: Una imatge del Let’s clean up, celebrat el maig passat. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This