Torredembarra vol renovar el Pla Educatiu d’Entorn aprofitant que enguany compleix 15 anys

 REDACCIÓ – Torredembarra, 27/9/2021

El Pla Educatiu d’Entorn de Torredembarra compleix enguany 15 anys i ho fa com un des de referència a Catalunya. Però des de la regidoria d’Educació, es considera que un dels primers projectes d’aquest tipus que hi va haver al país li cal una actualització i, per això, des del mes de juny passat s’hi està treballant amb l’assessorament de l’empresa Ed Building, especialitzada en aquest tipus de processos.

Malgrat tot, aquest curs 2021-2022 no es notaran gaire els canvis i es programaran activitats en la línia dels darrers anys. Serà durant aquest curs quan es portarà a terme un procés de revisió global per adequar-lo a la realitat canviant i aconseguir més participació de les famílies i d’entitats del municipi.

La regidora d’Educació, Maria Gual, ha explicat que abans de finalitzar l’anterior curs es va dur a terme una reunió amb els agents implicats i que amb l’inici de curs se’n convocarà una per trimestre per avançar en aquesta reunió. La primera ja té data, serà el 13 d’octubre, a les 18 hores, a la Sala del Mar, i està oberta a tothom que hi estigui interessat.

El tècnic del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya assignat al Pla Educatiu d’Entorn de Torredembarra, Albert Salas, ha explicat que les activitats que es duran a terme enguany, amb les adaptacions necessàries per la Covid-19, estaran en la línia dels darrers anys, centrades principalment a l’entorn dels eixos Família, escola i salut; Llengua i Foment de la lectura i Entorn.

Dins d’aquest procés de renovació i per fomentar la participació, s’ha posat en marxa una pàgina web: peetorredembarra.cat i s’han obert perfils a xarxes socials (@PlaEntornTDB a Twitter). El Pla Educatiu Entorn té com a objectiu millorar la qualitat educativa dels alumnes del municipi implicant no només a tota la comunitat educativa sinó a tot el teixit sociocultural.

Gual ha assenyalat que un dels objectius que es proposen en aquesta nova etapa és millorar la coordinació entre les AMPA i AFA dels diferents centres educatius del municipi i implicar algunes entitats que tenen molt que aportar en el Pla Educatiu d’Entorn i que fins ara no ho han aconseguit, com és el cas dels Escoltes. La regidora ha indicat que hi ha entitats que quan es creen busquen ràpidament col·laborar en el Pla Educatiu d’Entorn i posa l’exemple de la colla castellera Xiquets de la Torre.

Foto: La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra, Maria Gual, i el tècnic del departament Albert Salas. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This