Torredembarra participa en la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/9/2021

Del 20 al 26 de setembre té lloc la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, una iniciativa per estimular i fer visibles les activitats que promouen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) coincidint amb el sisè aniversari de l’Agenda 2030. La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra hi participa amb l’exposició “Sempre tindrà aigua potable Torredembarra?”, que es pot visitar a Cal Bofill, de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores. L’objectiu de l’exposició és contribuir a comprendre les limitacions i possibilitats que el municipi, en el seu conjunt, té al voltant de l’aigua potable i donar a conèixer les restriccions a les quals es farà front davant els previsibles episodis d’emergència per sequera.

L’exposició recull els resultats més importants del Pla d’emergència de Sequera de Torredembarra, elaborat en el marc de la subvenció que l’Ajuntament de Torredembarra ha rebut de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic per a l’adaptació i reducció de la vulnerabilitat davant els impactes del canvi climàtic en l’àmbit dels recursos hídrics. Es tracta de quatre plafons en els quals es descriu l’extraordinària dependència de l’aigua de l’Ebre, les mancances en el sistema de pous i dipòsits, les restriccions que s’estableixen al Pla d’emergència per Sequera i les alternatives viables per aconseguir aigua de recursos no explotats com l’aigua de pluja, la de mar o de la depuradora.

Aquesta activitat, contemplada en el programa d’Educació Ambiental 2021 de la Regidoria de Sostenibilitat, forma part de les accions d’adaptació que l’Ajuntament s’ha compromès a desenvolupar dins dels Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), un pla que ha de permetre reduir les emissions de CO2 a nivell municipal. En concret, forma part de l’acció d’adaptació número 4,  consistent en incloure la vulnerabilitat al canvi climàtic en el programa d’educació ambiental local.

Cal recordar que l’Ajuntament de Torredembarra va presentar els seus ODS locals a principi de l’any 2021. En concret, aquesta activitat s’emmarca en els ODS número 13, Acció climàtica consistent en el desenvolupament del PAESC i en el número 6 Aigua neta i Sanejament, juntament amb els tallers sobre aprofitament de pluvials i encoixinats en agricultura, impartits als horts ecològics de  Cal Dània amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient el mes de març, l’exposició sobre estalvi d’aigua que va tenir lloc a Cal Bofill – Centre d’Activitats Mediambientals de l’1 al 30 d’abril,  la participació en la jornada europea del “Big Jump. Per uns rius lliures” realitzada conjuntament pel jovent inscrit en els camps de treball de Muntanyans  i el Gaià a la finca del Pou de la Torre, o la campanya de foment de l’ús de l’aigua de l’aixeta en els establiments de restauració de Torredembarra desenvolupada aquest estiu en el marc de la subvenció de prevenció de residus que desenvolupa la Regidoria de Sostenibilitat.

Amb motiu de la Setmana Europea del desenvolupament Sostenible la Regidoria informarà properament de l’estat de desenvolupament dels ODS locals.

Foto: Cal Bofill és un dels escenaris de les activitats de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible a Torredembarra. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This