Torredembarra acull una trobada de professors de polonès a nivell europeu

REDACCIÓ – Torredembarra, 13/9/2021

L’Associació Cultural Escuela Polaca, una entitat amb seu a Torredembarra, ha organitzat l’11 i el 12 de setembre una trobada de professors de polonès que participen en el projecte europeu Erasmus+  ensenyant l’idioma fora del país. Una vintena de mestres de polonès de la Gran Bretanya, Itàlia, Polònia i també Catalunya van participar en la trobada, celebrada a la Sala del Mar de Torredembarra, amb diferents conferències a càrrec d’especialistes en educació i psicologia per a professors.

La presidenta de l’Associació Cultural Escuela Polaca és Ewa Hojna, que ja fa una vintena d’anys que resideix a Torredembarra. La missió de l’entitat és ensenyar la llengua, cultura i història poloneses a infants de 3 a 13 anys de famílies mixtes -un dels dos membres ha nascut en aquest país- i que resideixen a la demarcació de Tarragona. Ho fan a la Salle Tarragona un parell de dissabtes al mes i és el setè curs que està en marxa el projecte.

Hojna explica que en moltes d’aquestes famílies mixtes no s’utilitzen la llengua polonesa a causa de la complexitat del seu aprenentatge i l’idioma es perd en aquesta nova generació. L’Associació Cultural Escuela Polaca intenta pal·liar aquesta situació i que aquests nens i nens aprenguin vocabulari, gramàtica i ortografia. Aquest curs hi ha una quarantena d’alumnes inscrits a aquests cursos, no només de tota la demarcació tarragonina, des del Vendrell a Alcanar, sinó també d’altres punts com Vilanova i la Geltrú. A Catalunya hi ha tres escoles més d’aquest tipus: a Barcelona, Girona i Castelldefels. Hojna també n’és la directora.

Segons la mestra torrenca, aquests centres també són un lloc de trobada per a les famílies dels alumnes, ja que a Catalunya no hi ha comunitats molt grans procedents de Polònia. D’aquesta manera poden posar en comú les problemàtiques que tenen.

Foto: Una imatge de les participants en la trobada a la Sala de Mar de Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This