Torredembarra tornarà a posar en valor el seu patrimoni Indià del 17 al 19 de setembre

REDACCIÓ – Torredembarra, 6/9/2021

Per segon any consecutiu, la Regidoria de Turisme ha programat un seguit d’activitats del patrimoni indià de Torredembarra per substituir la Fira d’Indians i així evitar aglomeracions de públic. La cita d’enguany serà del 17 al 19 de setembre amb aforament de públic limitat.

La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha volgut destacar la varietat d’activitats previstes per enguany per posar en valor el patrimoni indià de la vila, que aniran des de les tradicionals visites guiades, les havaneres, la mostra d’oficis, els tallers i actes infantils així com l’exposició: El Llegat Indià, un passat comú per descobrir.

Per poder participar en les visites guiades cal inscriure’s al web www.turismetorredembarra.cat i per a la resta d’activitats cal fer la reserva enviant un correu a turisme@torredembarra.cat. Les inscripcions estaran obertes fins el 16 de setembre.

 

Programa

Divendres 17 de setembre

A les 20 h. Havaneres amb el grup Cavall Bernat. Lloc: plaça del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Dissabte 18 de setembre 

De 10 a 14 h i de 17 a 21 h. Mostra d’oficis: fotografia antiga, ceramista i cisteller. Animació musical amb La Pianola: El pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del s. XIX i principis del s. XX. Lloc: carrer de Joan Güell.

D’11 a 14 h i de 17 a 20 h.  Espai d’experimentació i joc lliure – Jocs participatius en família. Lloc: carrer de Joan Güell.

Taller infantil de vitralls amb celofan. Horaris: 11 h / 11.30 h / 12 h. Per a infants de 4 a 12 anys.  Lloc: plaça del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil de sonalls teixits amb vímet. Horaris: A les 11 h i a les 12 h. Per a infants a partir de 6 anys. Lloc: plaça del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil de percussió. Horaris: A les 11 h i a les 12 h. Per a infants a partir de 6 anys.  Lloc: plaça del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

A les 12.30 h. Contacontes Americano: En busca dels tresors indians, a càrrec de Montse Panero.  Per a infants de 4 a 12 anys. Lloc: Sala Lluís d’Icart (accés pel carrer Camí de l’Era). Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

A les 12.30 h. Visita guiada al patrimoni Indià.  Preu: 3 € (fins a 12 anys gratuït). Idioma de la visita: català. Punt de trobada: Pati del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

A les 17.30 h. Presentació del llibre “El Paradís rere el mar” Una història d’amor, infidelitat i aventures d’indianos al segle XIX  a càrrec de l’escriptora Mercè Carandell, guanyadora del Premi Eugeni Molero 1995.  Presenta Anna Castellví, coordinadora de la Xarxa Municipis Indians de Catalunya.  Lloc: Sala Lluís d’Icart (accés pel carrer Camí de l’Era). Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

A les 18 h. Conferència “Els Indians i l’art funerari” a càrrec de Tate Cabré, Doctora en periodisme i en ciències de la comunicació i experta en Indians.  Presenta Anna Castellví, coordinadora de la Xarxa Municipis Indians de Catalunya. Lloc: Sala Lluís d’Icart (accés pel carrer Camí de l’Era). Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil de vaixells de suro. Horaris: 18 h / 18.30 h / 19 h.  Per a infants de 4 a 12 anys.  Lloc: plaça del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil de cistells. Horaris: A les 18 h i a les 19 h. Per a infants a partir de 6 anys.  Lloc: plaça del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

A les 18.30 h. Visita guiada teatralitzada “El Viatge” al Patronat Antoni Roig. Visita recomanada per infants de 6 a 12 anys. Preu: 3 €. Idioma de la visita: català. Punt de trobada: Patronat Antoni Roig C/ Alt de Sant Pere 35-45. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

A les 19 h. Visita guiada al cementiri Preu: 3 € (fins a 12 anys gratuït). Idioma de la visita: català. Punt de trobada: cementiri. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

A les 19.30 h. Contacontes Americano: La família dels Indians, a càrrec de Montse Panero.  Per infants de 4 a 12 anys. Lloc: Sala Lluís d’Icart (accés per carrer Camí de l’Era). Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

A les 20.30 h. Havaneres amb el grup XARXA. Lloc: plaça del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Diumenge 19 de setembre

De 10 a 14 h.  Mostra d’oficis: fotografia antiga, ceramista i cisteller. Animació musical amb La Pianola: El pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del s. XIX i principis del s. XX.  Lloc: carrer de Joan Güell. Activitat gratuïta.

Taller infantil “Punt de llibre Indià.” Horaris: 11 h / 11.30 h / 12 h. Per a infants de 4 a 12 anys.  Lloc: plaça del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil “gorres de cop”. Horaris: A les 11 h i a les 12 h. Per a infants a partir de 6 anys. Lloc: plaça del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta. Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil de percussió. Horaris: A les 11 h i a les 12 h.  Per a infants a partir de 6 anys. Lloc: plaça del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

A les 11.30 h. Visita guiada teatralitzada “El Viatge” al Patronat Antoni Roig. Visita recomanada per infants de 6 a 12 anys. Preu: 3 €. Idioma de la visita: català. Punt de trobada: Patronat Antoni Roig C/ Alt de Sant Pere 35-45. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

A les 12.30 h. Visita guiada al patrimoni Indià. Preu: 3 € (fins a 12 anys gratuït.)  Idioma de la visita: castellà. Punt de trobada: Pati del Castell. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

 

Altres activitats, durant tot el cap de setmana:

Exposició: El Llegat Indià, un passat comú per descobrir. Del 13 al 19 de setembre, a la Sala Lluís d’Icart: de dilluns a divendres de 10 a 17 h. Dissabte  d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h. Diumenge  d’11 a 13.30 h.

Les persones que assisteixin a les activitats vestits completament de color blanc, se’ls obsequiarà amb un barret indià. Unitats limitades fins exhaurir existències.

Foto: El pati de la Fundació Pere Badia, un dels espais indians de Torredembarra. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This