Torredembarra posa en marxa una campanya d’estalvi d’aigua en el sector de la restauració

REDACCIÓ – Torredembarra, 26/8/2021

Aquest dijous, 26 d’agost, s’inicia la campanya “Aigua d’aixeta per a tothom!”, una acció del Pla Local de Prevenció de Residus de Torredembarra desenvolupada dins del Programa d’educació ambiental 2021 de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra.

Les accions que es duran a terme tenen com objectiu el foment del consum d’aigua de l’aixeta en el sector de la restauració. Mitjançant una campanya informativa específica dirigida a aquest sector, s’incideix en els costos de l’aigua embotellada i el seu transport, així com la necessitat de disminuir la producció d’envasos com a residus. L’objectiu concret consisteix en què l’establiment lliuri una gerra d’aigua de l’aixeta, prèviament filtrada, de manera gratuïta a les taules en què serveixin menjar.

Es preveu distribuir la informació de la campanya, com a mínim, al 80% dels establiments del sector i s’espera aconseguir la creació d’una xarxa d’establiments que consumeixin menys aigua embotellada. Des de la Regidoria de Sostenibilitat es calcula que hi ha uns 60 bars, 65 restaurants i 5 càmpings amb bar-restaurant que serveixin menjar.

En el marc de la campanya, s’ha editat una quartilla informativa per distribuir en els establiments col·laboradors i també en centres d’informació de l’Ajuntament perquè la ciutadania conegui també aquesta iniciativa i la reclami en els establiments de restauració.

Aquesta acció compta amb una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya dirigida a fomentar la prevenció i la preparació per a la reutilització de residus municipals i, per tant, contribuir a assolir una gestió més sostenible i un estalvi de recursos naturals, donant compliment als objectius establerts a la normativa vigent.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This