Neix Tres+1, un grup d’opinió obert a la ciutadania de Torredembarra

JORDI SALVAT – Torredembarra, 2/8/2021

La periodista i escriptora Núria Gómez, el metge traumatòleg Xavier Manubens, l’arquitecte i urbanista Carlos Laborda i l’empresari i ecologista Silvestre Morros són els fundadors de Tres+1. Es tracta d’un grup obert d’anàlisi i opinió que “neix amb finalitat d’incentivar la comunicació, el diàleg i la tertúlia al municipi de Torredembarra.” Una cosa deixen clara en la seva fundació: neixen al marge de la política. “No som un partit ni ho volem ser. Descartem totalment entrar en política”, afirmen.

Els fundadors de Tres+1 tenen en comú una edat semblant i que viuen a Torredembarra. Morros hi va néixer, Gómez hi porta més de mitja vida residint i Manubens i Laborda en fa menys que hi viuen -dues dècades i tres anys respectivament-. Durant aquest temps s’han anat coneixent i els darrers tres mesos han reforçat els seus vincles, amb trobades gairebé setmanals al restaurant del Club Marítim de Torredembarra, en el transcurs de les quals han gestat Tres+1, un projecte que presenten en exclusiva al Torredembarra Actualitat.

Aportar, no imposar

“Som quatre persones molt diferents, que ens han unit les reflexions al voltant de Torredembarra i de com potenciar-la”, comenta Núria Gómez. L’objectiu de Tres+1 és “millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Torredembarra en el seu dia a dia”. ”No volem criticar ni tampoc imposar, sinó que ens deixin aportar, compartir opinions des d’una visió tècnica. Volem donar veu al poble”, afirma Xavier Manubens.

Silvestre Morros apunta que intentaran treballar mirant al llarg termini, la planificació, que troba a faltar a Torredembarra des de fa molts anys.  Per la seva banda, Carlos Laborda, assenyala que “som persones que ens trobem en una etapa de retirada de la vida i volem retribuir a la societat el saber i l’experiència que han anat acumulant durant tots aquests anys.” D’aquí surt aquesta iniciativa per fer participar el poble aportant la seva expertesa en diferents camps en trobades ciutadanes.

En la ment d’alguns d’ells està Pedra de Toc, un grup d’opinió que va néixer a Torredembarra el 1997 i que va voler generar debat al voltant de diversos temes del municipi, però que va desaparèixer amb l’entrada al nou segle. Els diferencia que a Pedra de Toc no hi havia tanta transversalitat política i s’escorava més a l’esquerra. Els impulsors també eren mes joves. Des de Tres+1 adverteixen que el suport explícit a una opció política concreta va ser el principi de la seva fi de Pedra de Toc i en prenen nota.

Arrenquen l’activitat pública aquesta tardor

El setembre Tres+1 farà el seu primer acte públic, que tractarà sobre el futur de l’escultura Alfa i Omega, que el 2018 es va retirar del Bloc de Baix a Mar i encara no se’n coneix el seu futur.  Volen donar una perspectiva històrica i donar veu a totes les opinions. Oferiran uns tallers sobre comunicació, des del punt de vista familiar, professional i social,  a càrrec del prestigiós psicòleg Xavier Guix, que alguns coneixereu de les seves col·laboracions al programa Versió RAC-1, d’aquesta emissora catalana. També presentaran el darrer llibre de Xavier Guix. Altres temes que abordaran en els seus primers mesos de vida seran la situació dels Muntanyans o de l’atenció sanitària al municipi.

A partir del mes de setembre, Tres+1 activarà diferents canals de comunicació perquè la ciutadania pugui participar en les diferents iniciatives que posaran en marxa.

Foto: D’esquerra a dreta, Xavier Manubens, Núria Gómez, Carlos Laborda i Silvestre Morros. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This