EL CAP de Torredembarra s’ampliarà amb dos mòduls provisionals per afrontar la seva darrera etapa

REDACCIÓ – Torredembarra, 26/7/2021

Després de gairebé un quart de segle de funcionament, el Centre d’Assistència Primària (CAP) de Torredembarra ja fa temps que s’ha quedat petit i haurà de ser ampliat amb mòduls prefabricats de forma provisional fins que el nou CAP que es construirà just al costat de la Zona Esportiva Municipal (ZEM) entri en servei fins d’aquí tres o quatre anys.

Aquests dos mòduls prefabricats provisionals, situats a banda i banda de l’actual edifici, afegiran 400 metres actuals a les actuals instal·lacions del CAP que permetran millorar l’atenció a la ciutadania. Un d’aquests mòduls, de 172 metres quadrats, es destinarà a urgències, que passarà a tenir sis box d’atenció, dos més que ara. L’altra, de 233 metres quadrats, acollirà els serveis de pediatria i atenció a les dones embarassades. D’aquesta manera, també es preveu millorar l’atenció als malalts de Covid-19.

Els problemes d’espai del CAP de Torredembarra són endèmics, ja que a partir de la seva entrada en servei el 1997, la població de l’àrea a que presta servei -Torredembarra i gairebé tots els municipis del Baix Gaià, a més de Bonastre- va començar a créixer de forma considerable fins arribar als 37.000 actuals, que a l’estiu es poden arribar a quadruplicar.

La Xarxa Santa Tecla, que és qui gestiona el CAP torrenc, ha dissenyat i ja té encarregats els mòduls prefabricats que tindran una durada màxima de cinc anys, quan es preveu que entri en servei el nou CAP. Des de la Xarxa es preveu que puguin començar a operar abans d’acabar aquest any. En el ple municipal de dijous passat, 22 de juliol, es va aprovar una bonificació del 95% de l’impost d’obres (ICIO) per aquestes instal·lacions.

I el nou CAP comença a caminar

Sobre el nou CAP, que es construirà al costat de la Zona Esportiva Municipal, encara s’ha de fer el canvi d’usos dels terrenys per poder acollir el nou equipament, ja que actualment estan catalogats per ubicar-hi més equipaments esportius. El dubte ara és si la Generalitat inclourà el nou CAP de Torredembarra en els seus pressupostos per al 2022 i l’Ajuntament ja ho està negociant perquè sigui així, amb l’objectiu que en tres anys pugui ser operatiu.

Sobre el futur de l’actual CAP quan aquest ja no sigui operatiu, la intenció de l’Ajuntament és destinar-lo a espai per entitats del municipi.

Foto: Una imatge actual del CAP Torredembarra, que en pocs mesos oferirà una nova imatge. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This