Torredembarra incrementa fins a 72 les sancions per abocaments incontrolats al voltant de contenidors

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/7/2021

De l’1 de gener al 12 de juliol d’enguany, la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra ha incoat un total de 72 expedients sancionadors per abocaments incontrolats al voltant dels contenidors de recollida d’escombraries. Es tracta d’abocaments en què s’ha pogut determinar qui n’és l’autor. D’aquests 72 actes, 57 s’han tramitat els mesos de juny i juliol (fins al 12 de juliol). Totes tenen en comú que els abocaments s’han produït malgrat que els contenidors no estaven plens.

Aquesta actuació de la Regidoria no  té un objectiu recaptatori, sinó posar de manifest que el comportament incívic, que s’ha incrementat considerablement amb l’augment de població a l’estiu, té conseqüències directes sobre les persones infractores ja que tot residu té un propietari abans d’arribar a la via pública.

Els operaris de la brigada ambiental duen a terme cada matí, de dilluns a divendres, una ronda d’inspecció per totes les bateries de contenidors del municipi. Enguany ja han detectat 2.040 abocaments de bosses i 2.377 de voluminosos de manera irregular, tot i que només s’ha pogut incoar expedient sancionador en els casos en què es coneix l’autor. Aquestes dades representen, de gener a maig, una mitjana de 5 a 6 bateries al dia envoltades de voluminosos i el mateix nombre, de bosses de residus o material com ara cartró i plàstic.

Actualment, Torredembarra disposa de 604 contenidors distribuïts en un total de 152 bateries. Generalment, el problema es concentra en un nombre limitat de contenidors, alguns d’aquests són els ubicats al carrer Pere Badia, Joaquim Costa i Marítima Sud.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This