Campanya per millorar l’aportació de residus ciutadans i comercials de paper, vidre i envasos a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/7/2021

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra durà a terme aquest estiu una campanya per millorar l’aportació de residus ciutadans i comercials de paper, vidre i envasos, en el marc del conveni signat entre l’Agència de Residus de Catalunya, les entitats de municipis FMC i ACM i les empreses ECOEMBES i ECOVIDRIO amb un pressupost total de 8.729,20 euros.

Les activitats dirigides a la ciutadania se centraran en els barris on l’any passat es va instaurar el sistema de recollida porta a porta, per poder reforçar la campanya informativa en les persones que ocupen les segones residències atès que l’any passat, durant la pandèmia per la COVID-19 no tothom va poder rebre la informació. Cal recordar que durant tot l’estiu, Cal Bofill és un punt d’informació sobre aquest sistema de recollida i on es pot passar a recollir el material per practicar-la si encara no se’n disposa.

Retolació dels panells informatius

Per aquest motiu, s’ha previst la retolació dels panells informatius del porta a porta amb indicacions sobre com reciclar correctament el material que s’ha detectat que no es fa bé (tetrabrics, paper i cartró amb bosses de plàstic, vidre de gots i plats trencats o vidre pla, entre d’altres). També es repartirà fullets informatius porta a porta en els carrers del Nucli antic, Clarà, Babilònia i Sant Jordi.

Pel que fa a comerços i establiments de restauració, s’han previst visites personalitzades per lliurar fullets informatius i un calendari del servei en temporada alta i baixa, fent especial esment als canvis que hi haurà en temporada baixa. Recentment, ECOVIDRIO ha dut a terme una campanya a Torredembarra en els establiments de restauració per mirar d’ampliar i millorar la recollida selectiva, consistent en visites personalitzades on ja es va informar del canvi en els horaris de recollida que ara són, per al vidre, els dimarts, dijous i dissabtes.

Tanmateix, a partir del 15 d’agost i dins de la campanya d’educació ambiental 2021, Ecologistes en Acció durà a terme en aquests establiments de restauració, una campanya de promoció de l’ús de l’aigua de l’aixeta per prevenir la producció de residus de vidre i envasos.

Foto: Punt d’informació porta a port a Cal Bofill. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This