Masagué evita un altre judici oral pactant tres anys i mig d’inhabilitació pel cas de la contractació de la interventora

REDACCIÓ – Torredembarra, 12/7/2021

Aquest dilluns, 12 de juliol, s’ha escrit un nou capítol del Cas Torredembarra. L’Audiència de Tarragona ha condemnat a l’exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué a tres anys i mig d’inhabilitació per un delicte de prevaricació, amb atenuant de dilacions indegudes, ja que els fets es remunten a 2011. Aquesta sentència, que ja és ferma, arriba després d’un acord entre les dues parts.

Masagué ha evitat, doncs, el judici de la peça separada 2 del Cas Torredembarra, que investigava concretament la contractació irregular d’una interventora municipal, Ester Agulló, actualment difunta. “Particularment volia anar a judici perquè creia que hauria guanyat, però hi havia un tema humanitari que m’ha fet decidir a acceptar el pacte perquè un judici hauria representat remoure moltes coses i la interventora ja patir molt. Va somatitzar aquest patiment i angoixa en una malaltia i va acabar morint”, ha explicat Daniel Masagué al Torredembarra Actualitat.

“Hauria estat molt desagradable veure funcionaris de l’Ajuntament de Torredembarra declarant i al final he pensat que no val la pena. Si perdia podia ser condemnat a set anys d’inhabilitació i amb el pacte tres i mig anys. No tinc la intenció de tornar a la política”, afegeix Masagué.

La peça es remunta a any 2011, quan Masagué va ser investigat per contractar “a dit” a persones de la seva confiança. Inicialment se l’acusava de delicte continuat de prevaricació i suborn (de 60.000 euros), que en bona part s’han suprimit de la causa, segons la fiscalia anticorrupció. Tant Masagué, que s’enfrontava a una pena de fins a 7 anys d’inhabilitació per ocupar càrrec públic, com Alejandro Jarque, directiu de la consultora EFIAL, també assegut al banc dels acusats, han reconegut els fets i han acceptat la pena de 3 anys i mig d’inhabilitació.

Enmig d’un periple judicial

Fins al moment, del Cas Torredembarra, dividit en 9 peces, s’han fet tres judicis, entre els quals hi ha la adjudicació dels xiringuitos de la platja, pendent d’apel·lació després d’una sentència de dos anys de presó l’ex-alcalde torrenc. Una altra peça, la número 8, tampoc va arribar a judici oral gràcies a un altre pacte entre les parts el març de 2020. L’Audiència de Tarragona condemnava l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, i l’administrador de l’empresa Transcornejo a un any de presó, per un delicte de suborn, amb atenuant de confessió. Els dos van eludir la presó amb una multa de 3.650 euros. La peça es remuntava al 2011, quan Massagué  hauria acceptat una aportació de l’empresa Transcornejo per finançar la campanya de les eleccions del maig d’aquell any. Masagué assenyala que, tot i que les dues peces han acabat amb un pacte, es tracta de casos molt diferents i que en el cas de la peça 8 més endavant en parlarà molt a fons, com va ja avançar l’ex-alcalde de Torredembarra en l’entrevista que fa un any va concedir al Torredembarra Actualitat.

Derivats dels jutjats del Vendrell resten pendents de judici els presumptes lloguers irregulars i la peça principal. Aquesta peça principal investiga l’adjudicació de l’obra de l’aparcament Filadors. L’entramat del Cas Torredembarra també és l’origen del Cas 3%, que investiga un presumpte finançament irregular de CDC, en mans de l’Audiència Nacional. Masagué lamenta que la Justícia sigui tan lenta i recorda que ja s’han complert set anys de l’entrada de la Guàrdia Civil a l’ajuntament de Torredembarra -el 26 de juny de 2014-, i que la peça dels lloguers ja s’ha aplaçat tres cops. “Mentrestant tinc la vida col·lapsada. Tinc ganes de poder acabar amb tot això el més aviat possible”, conclou.

Foto: Daniel Masagué té encara pendents de judici sis de les nou peces del Cas Torredembarra. / JOAN CASAS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This