L’artista plàstic Francesco Volsi exposa les seves pintures i mobles-escultura a la Sala Lluís d’Icart

REDACCIÓ – Torredembarra, 8/7/2021

En el marc de la Festa del Quadre de Santa Rosalia, aquest dissabte, 10 de juliol, obre l’exposició restrospectiva ‘Viaggio dall’italia’, de l’artista plàstic Franceso Volsi, que es podrà visitar a la Sala Lluís d’Icart fins al 21 d’agost. L’exposició acull mostres representatives de les creacions de Volsi, principalment quadres i mobles-escultura. L’artista fa anys que passa temporades a Torredembarra, a la seva casa del nucli antic, i està molt vinculat al municipi.

Francesco Volsi (Trieste – Itàlia, 1941), inicia la seva carrera com a pintor autodidacte el 1962, mentre estudia la carrera de Químiques. Es trasllada a Torí el 1967, on entra en contacte amb el moviment artístic Arte Povera (art pobre). S’instal·la a Barcelona el 1970, on realitza uns murals per a una important constructora. El 1975 crea una de les seves peces més emblemàtiques: Kaktus, una escultura que conjuga la influència de l’Arte Povera amb noves idees creatives i que exposa a la Sala Vinçon.

Entra al món del disseny el 1980 i realitza una sèrie de mobles-escultura, peces úniques, en les que posa especial interès en la funcionalitat que anomena Metamorvolsi. També el 1980 reprèn la seva etapa pictòrica amb un nou estil caracteritzat per representar en un quadre un moble creat amb anterioritat, que conforma la sèrie Outside-in. Posteriorment, crea mobles i quadres a través d’una nova tècnica de marqueteria emprant tints i vernissos sobre fusta, suport que adopta per a les seves obres posteriors.

El 2010, instal·lat a temporades a Torredembarra, s’interessa per la potència plàstica de la tècnica constructiva anomenada “volta catalana” que plasma en una sèrie de diverses obres. Es poden trobar creacions de Francesco Volsi a Itàlia, Espanya, Suïssa, Alemanya, Bèlgica i els Estats Units.

L’exposició s’inaugurà el dissabte 10 de juliol, a les 12 h. Es podrà visitar fins al 21 d’agost en els següents horaris: de dilluns a dimecres, de 10 a 17 h; dijous i divendres, de 10 a 20.30 h, i dissabtes, de 17.30 a 20.30 h.

Foto: Una imatge de Francesco Volsi. / CLAUDIPUCHADES.BLOGSPOT.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This