La construcció de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Torredembarra començarà aquest setembre

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/7/2021

La Junta de Seguretat Local celebrada aquest 1 de juliol a Torredembarra ha comptat amb la presència del Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i ha servit per posar data oficial d’inici d’obres a l’esperada nova comissaria dels Mossos d’Esquadra, que actuarà en l’àmbit de cobertura de l’àrea del Baix Gaià i on hi treballaran una cinquantena d’agents: el proper mes de setembre. La comissaria estarà situada al carrer dels Bonafilla, al polígon Nova Torredembarra. Les obres duraran quinze mesos.

Baixen les infraccions penals i el nombre de detinguts han respecte l’any passat

En la trobada d’aquest dijous també s’han repassat diversos indicadors recollits pels diferents cossos de seguretat que operen al municipi. Segons els Mossos d’Esquadra cal destacar que les infraccions penals han disminuït 9 punts en el període comprès entre el juny del 2020 al maig del 2021, situat en una mitjana de 82, respecte el mateix interval de temps de l’any anterior, situat el 91. D’aquestes infraccions penals el gran gruix es registren en la tipologia de delictes contra el patrimoni essent els furts la infracció més repetida. El nombre de detencions realitzades per delictes de diferent índole ha augmentat en 3 punts del gener-maig 2019 en comparació amb el gener-maig d’enguany.

La Policia Local de Torredembarra ha presentat també les seves estadístiques de les que es desprèn que hi ha hagut un increment dels requeriments policials del 5’8% i un augment de la instrucció de diligències del 21’8%. Pel que fa a les actuacions relacionades amb la pandèmia cal posar en valor l’elevat nombre d’identificacions de persones i vehicles, 12.300 i gairebé 9.000 respectivament. Així mateix el número d’accidents de trànsit s’ha reduït en un 8’6% i els delictes penals en els controls d’alcoholèmia van baixar de 42 a només 3 en les més de 1500 proves realitzades l’any 2020. La comparativa en quant a detinguts i investigats no detinguts també ha anat a la baixa, mentre que al 2019 els detinguts van ser 53, al 2020 van ser 37. Pel que fa a investigats no detinguts al 2019 van ser 261 i l’any següent va baixar fins al 168.

Una altra qüestió tractada en la Junta de seguretat local han estat la imminent posada en marxa del conveni de col·laboració amb les policies locals de Creixell i Altafulla. Altres cossos com els de Bombers, Protecció Civil, la Policia Nacional o la Guàrdia Civil han exposat també les seves actuacions relatives a Torredembarra. La trobada ha servit, a més, per fer una presa de contactes amb càrrecs recent estrenats com el de Marta Cassany, al capdavant de la direcció dels Serveis Territorials d’Interior.

En el marc de la mateixa junta l’alcalde, Eduard Rovira, així com també els sotsinspector cap de la Policia Local, Miguel Ángel Marchal, han fet un agraïment públic als agents del cos municipal per la seva dedicació i esforç per la feina duta a terme el darrer any, en un context particularment difícil com és el de la pandèmia i el de la renovació constant de protocols i normatives.

Fotos: A dalt, un moment de la visita als terrenys on es construirà la nova comissaria i, a baix, el conseller Elena signant en el llibre d’honor de l’Ajuntament de Torredembarra. / ANNA F/ AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This