Torredembarra estableix un dispositiu policial especial per a la Nit de Sant Joan

REDACCIÓ l Torredembarra, 22/6/2021

L’Ajuntament de Torredembarra ha preparat un dispositiu especial de la Policia Local per la Nit de Sant Joan relacionat amb l’oci nocturn i el compliment de les mesures de prevenció de la Covid-19 indicades pel PROCICAT. Al mateix temps, la Regidoria d’Acció Social treballa per aconseguir una revetlla lliure d’actituds sexistes i homòfobes seguint el Protocol i pla d’actuació municipal davant les violències sexuals en espais festius. Per aquest motiu, s’ubicarà un Punt Lila i Multicolor i es disposarà de personal itinerant per a detectar possibles agressions.

El servei de la Policia Local estarà coordinat i planificat amb els Mossos d’Esquadra, amb reforç d’efectius tant durant la nit com el matí de Sant Joan. Les principals accions que es duran a terme són de control i seguretat de les festes de Baix a Mar i control de les festes privades i civisme en tot el terme municipal. S’actuarà per evitar aglomeracions de gent, es duran a terme controls de mobilitat i alcoholèmia i drogues i el control de grups nombrosos a la platja. Aquests dies també s’inspeccionen les casetes de venda de material pirotècnic.

 

Tot seguit es detallen un seguit de mesures que cal seguir:

 

1.- Mesures de protecció i d’higiene que cal respectar:

–  Eviteu aglomeracions i concentracions, i celebreu la revetlla en grups reduïts d’amics i familiars.

– Utilitzeu la mascareta, mantingueu la distància de seguretat, i renteu-vos les mans amb aigua i sabó.

– Eviteu contactes i no compartiu menjar i estris a l’hora dels àpats.

– El gel hidroalcohòlic i la manipulació de pirotècnia són incompatibles.

– Feu un ús responsable dels petards.

 

2.- Mesures de seguretat a les platges:

– NO està permesa l’encesa de foc/fogueres.

– NO està permesa la realització de botellón, ni la utilització d’aparells/instruments reproductors de música.

– NO estan permeses les concentracions multitudinàries de persones.

– Està prohibida tota activitat que no respecti les mesures establertes per la Covid-19.

 

Punt Lila i Multicolor

 

El Punt Lila i Multicolor s’ubicarà la Nit de Sant Joan al passeig Marítim, a l’alçada del parc de Viló, de 24 a 6 hores. A més, es comptarà amb parelles itinerants per detectar possibles agressions. Es tracta  d’un punt d’informació, assessorament i acompanyament per a víctimes d’agressions sexistes. Concretament, es tracten agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries, també pensant en el col·lectiu LGTBIQ. El punt té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre els joves, i en els ambients més nocturns.

Les persones que treballaran al Punt Lila són expertes en violència de gènere i coneixen els protocols d’actuació per a unes festes lliures de violències sexistes. Estaran degudament identificades i es coordinaran amb la Policia Local.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This