El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer potencia el fotoperiodisme amb una exposició i incorporant al jurat Pilar Aymerich

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/6/2021

L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol, amb la col·laboració del Port de Tarragona, han presentat aquest dimecres, 16 de juny, una nova edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que manté les categories consolidades l’any passat i introdueix novetats importants.

Des d’avui es poden presentar treballs a les diferents categories convocades: Periodisme Camp de Tarragona, dotat amb 8.000 euros; Periodisme turístic, dotat amb 6.000 euros i un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra; Comunicació Local, dotat amb 3.000 euros; i Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotat amb 3.000 euros.

La principal novetat d’aquesta 34a edició és una exposició amb les fotografies presentades l’any passat a la categoria de Fotoperiodisme, formada per 48 imatges vinculades informativament al Camp de Tarragona i signades pels fotoperiodistes Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Xavi Jurio, Marc Lladó, David Oliete, Alba Rodríguez, Roger Segura, Josep Lluís Sellart, Pere Toda, Núria Torres, Àngel Ullate i Tjerk Van Der Meulen.

A través d’aquest recull d’imatges, l’espectador establirà un vincle visual amb els fets més rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de  setembre de 2019 i el 31 d’agost de 2020: la riuada que va desdibuixar l’Espluga de Francolí, la terrabastada del temporal Glòria, l’eixordadora explosió a Iqoxe o la sotragada de la irrupció del coronavirus, entre d’altres.

‘Fixatge’ de luxe pel jurat

L’altra novetat d’aquesta edició és la incorporació com a membre del jurat de la Pilar Aymerich, fotògrafa catalana indispensable de la segona meitat del segle XX, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi l’any 2005 i Premi Comunicació No Sexista 2013, entre d’altres distincions.

El termini de recepció de treballs finalitzarà el 22 d’octubre i es podran presentar fins a un màxim de tres obres per autor comptant totes les categories, excepte la  de fotoperiodisme. El lliurament dels premis tindrà lloc el 26 de novembre de 2021.

Biografia completa de Mañé i Flaquer el 2023

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha afirmat durant la presentació  que “aquest premi ens identifica i cada cop té una projecció més gran i dona a conèixer el qui va ser el primer periodista professional de l’Estat i que havia nascut a Torredembarra”. Rovira ha explicat que des de la Regidoria de Cultura s’està treballant en una biografia completa sobre Mañé i Flaquer de cara al bicentenari de seu naixement, el 2023.

Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), la seva presidenta al Camp de Tarragona, Coia Ballesté, ha assenyalat que “en una època de proliferació de les fake news, el Premi reivindica el periodisme de qualitat” i que el CPC fa una aposta molt forta pel Mañé i Flaquer i ha destacat que es reforça el Premi de Fotoperiodisme amb la incorporació de Pilar Aymerich, “autora de 70.000 fotografies que expliquen la segona meitat del segle XX.”

El director del site de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha destacat la implicació de la seva empresa en el territori i que aquests guardons són un dels exemples més importants i, finalment, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, també ha destacat que s’ha reforçat la vessant fotoperiodística del Premi amb l’exposició que es podrà veure properament al Moll de Costa i ha posat en valor la feina d’aquests professionals.

 

Foto: D’esquerra a dreta, el director del site de Repsol a Tarragona, Javier Sancho; la presidenta del Col·legi de Periodistes a la demarcació del Camp de Tarragona, Coia Ballesté; l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset./ ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This