S’obre la convocatòria dels XXIII Premis Cultura Vila de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 9/6/2021

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra ha presentat aquest dimecres, 9 dejuny, la XXIII edició dels Premis Cultura Vila de Torredembarra que correspon, en aquesta edició, als següents guardons: XXI Poesia Pere Badia,  XV Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet, VIII Premi de Contes Infantils Il·lustrats “Llegir per Créixer” i XXII Premi Isabel de Villena i XIII Premi de Teatre Bambolina.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que l’objectiu d’aquests premis és incentivar la creació literària i per aquest motiu també ha agraït al Grup de Dones de Torredembarra (Premi Isabel de Villena) i a la Coordinadora Teatral El Nus (Premi de Teatre Bambolina) que aportin la seva col·laboració en la convocatòria de premis. La presentació ha comptat amb la participació de la presidenta del Grup de Dones de Torredembarra, Rosa Maria Guasch, i el president del Nus, Esteve Cañellas.

Batet considera que “els premis estan molt consolidats” i per això no hi ha molts canvis respecte les darreres edicions.

 

XXI Poesia Pere Badia

Enguany s’ha augmentat la dotació, passant de 1.000 a 1.400 €.

Les obres aspirants a aquest premi han de ser originals, inèdites, escrites en llengua catalana i no premiades en altres concursos.

Termini: Com a màxim fins al 15 d’octubre de 2021. Els candidats han de trametre el seu treball per correu electrònic a l’adreça premisculturatdb@torredembarra.cat indicant a l’assumpte XXI Premi de Poesia.

Patrocina: Regidoria de Cultura.

 

XV Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet

Enguany s’ha augmentat la dotació, de 2.000 a 2.400 €. Aquesta beca s’atorgarà al millor projecte d’investigació inèdit en el camp de la història d ela vila de Torredembarra, entesa en sentit ampli: història local, tradicions, costums, patrimoni artístic i patrimoni cultural.

Termini: Com a màxim fins al 30 de setembre de 2021. Els candidats han de trametre la seva sol·licitud a premisculturatdb@torredembarra.cat indicant a l’assumpte XV Beca de Recerca Històrica.

Dotació: 2.400 € (1.200 € en el moment de concessió de la beca i 1.200 € al lliurament de la versió definitiva de l’obra). Patrocina: Regidoria de Cultura.

VIII Premi de Contes Infantils Il·lustrats “Llegir per Créixer”

La novetat d’enguany és que enlloc de temàtica lliure, les obres s’han de centrar en la Mestra Maria Antònia, amb motiu de la commemoració el 2020 dels 50 anys de la seva mort. La biblioteca ofereix un text sobre la seva vida que es pot consultar a: http://crearbiblioteca.blogspot.com/2021/04/8e-premi-de-contes-infantils-llegir-per.html

El jurat valorarà especialment l’equilibri i l’harmonia entre text i il·lustració i també que els continguts s’adeqüin a la comprensió d’infants majors de 6 anys.

Dotació: 1.400 € (700 € en el moment del veredicte i 700 € al lliurament de la versió definitiva).

Termini: Com a màxim fins al 15 d’octubre de 2021. Cal presentar l’obra amb un títol d’identificació a l’adreça llegirpercreixer@torredembarra.cat

Patrocina: Biblioteca Mestra Maria Antònia.

 

XXII Premi Isabel de Villena

Premi adreçat a les dones.

Temàtica lliure.

Termini: Com a màxim fins al 15 d’octubre de 2021. Les candidates han de trametre el seu treball per correu electrònic a l’adreça grupdonestorre@gmail.com o a rmguaschalberni@gmail.com

Dotació: 400 €. Patrocina: Grup de Dones de Torredembarra.

 

XIII Premi de Teatre Bambolina

S’atorgarà al millor projecte d’obra de teatre escrita o de guió desenvolupat en català.

Termini: Com a màxim fins al 15 d’octubre de 2021. Els candidats han de trametre el seu treball per correu electrònic a l’adreça elnus@tinet.cat indicant a l’assumpte XIII Premi de Teatre Bambolina.

Dotació: 1.000 € Patrocina: Coordinadora Teatral El Nus Escènic.

Foto: D’esquerra a dreta, la presidenta del Grup de Dones, Rosa Maria Guasch; la regidora de Cultura, Núria Batet, i el president del Nus Escènic, Esteve Cañellas. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This