S’inicia el servei de vigilància i socorrisme a les platges de la Paella i de Baix a Mar

REDACCIÓ – Torredembarra, 1/6/2021

El servei de vigilància, salvament i socorrisme a la platja s’ha posat en marxa aquest dimarts, 1 de juny, a Torredembarra i es perllongarà fins al pròxim 12 d’octubre. En aquests moments, el servei es presta en temporada baixa a les platges de la Paella i de Baix a Mar. En temporada mitjana s’afegirà la platja dels Muntanyans i en alta el Canyadell.

Els recursos i horaris per temporades són els següents:

Temporada baixa (de l’1 al 22 de juny i del 13 al 30 de setembre). Platges de la Paella i Baix a Mar. 4 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 19 h.

Temporada mitjana (del 23 de juny al 14 de juliol i del 30 d’agost al 12 de setembre). Platges de la Paella, Baix a Mar i Muntanyans). 12 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 19.30 h.

Temporada alta (del 15 de juliol al 29 d’agost). Platges de la Paella, Baix a Mar, Muntanyans i Canyadell). 17 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 20 h.

De l’1 al 12 d’octubre: 1 socorrista i 1 coordinador. D’11 a 18 h.

Tornen els rentapeus i dutxes

D’altra banda, enguany es tornaran a ubicar rentapeus i dutxes a les platges. Els rentapeus seran majoritaris i es trobaran a totes les platges, mentre que de dutxes se n’ubicaran un total de quatre entre les platges de la Paella i Baix a Mar, fomentant l’estalvi en el consum d’aigua. Totes les passeres comptaran amb instal·lació de papereres i també es disposaran illes de reciclatge a les zones de dutxes.

El servei de neteja es realitza diàriament fins a la finalització de la temporada. La neteja es du a terme amb maquinària i manualment. A les zones on nidifica el corriol camanegre només es du a terme manualment.

El control d’aforament es realitzarà de manera sectoritzada com l’estiu passat. El control i coordinació del servei de vigilància i socorrisme el du a terme la Policia Local de Torredembarra que també aporta embarcació pròpia.

D’altra banda, properament es durà a terme la instal·lació del sistema d’abalisament de banda litoral i dels canals nàutics de les platges.

Foto: Les dues principals platges torrenques ja disposen de servei de vigilància, salvament i socorrisme. ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This