El Punt d’autoocupació Incorpora a Torredembarra atén més de 100 consultes i crea més de 30 negocis locals des de 2016

REDACCIÓ – Torredembarra, 26//2021

El Punt d’Autoocupació Incorpora (PAI) és un servei gratuït que ofereix la Fundació Formació i Treball per a contribuir a la inclusió social de col·lectius en risc d’exclusió social o en situacions vulnerables, mitjançant el suport i l’apoderament de projectes d’autoocupació. Des de juny de 2016, el PAI compta amb una oficina d’atenció al públic a l’Ajuntament de Torredembarra gràcies a un conveni de col·laboració, a través de la Regidoria d’Acció Social. Des de llavors, s’han atès més de 100 consultes i s’han creat més de 30 negocis locals.

L’exercici 2020 ha estat marcat per la crisi sanitària de la Covid-19, i les restriccions de diversos sectors econòmics i de mobilitat han afectat indubtablement la capacitat de les persones per a generar autoocupació.

Pel que fa al servei que ofereix el Punt d’autoocupació Incorpora de la província de Tarragona, es va veure molt limitat per a actuar durant els mesos de confinament domiciliari a l’inici de l’any. A això se suma la reticència generalitzada dels emprenedors i emprenedores per a dur a terme els seus projectes en un escenari d’incertesa com en el que ens trobem.

Cal destacar que, malgrat tot, durant 2020 i 2021 s’ha mantingut l’assessorament i acompanyament dels veïns de Torredembarra amb inquietuds d’emprenedoria. En alguns casos, malgrat les dificultats del moment s’han materialitzat sota el tutela de la tècnica d’autoocupació de la Fundació Formació i Treball en la creació de negocis que no sols han obert en el municipi sinó que avui dia estan obtenint molt bons resultats.

Al Punt d’autoocupació de Torredembarra, s’ofereix assessorament en tràmits administratius, en el desenvolupament del pla de negoci i pla financer, informació legal, suport per a la recerca de finançament i informació per a la capitalització de l’atur.

Per contactar amb el Punt d’autoocupació, cal dirigir-se al Servei Municipal d’Orientació Laboral de la Regidoria d’Acció Social de Torredembarra: clubfeina@torredembarra.cat // 664 050 638 / 977 13 15 79.

Foto: El Punt d’Autoocupació Incorpora (PAI) compta amb una oficina d’atenció al públic a l’Ajuntament de Torredembarra. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This