Torredembarra revalida el guardó Bandera Blava per a les platges de la Paella, Baix a Mar i Muntanyans

REDACCIÓ – Torredembarra, 11/5/2021

Torredembarra ha tornat a aconseguir la distinció de Bandera Blava per a les platges de la Paella, Baix a Mar i els Muntanyans, Cal Bofill ha repetit com a Centre Blau i el camí Cal Bofill-Baix a Mar- Els Muntanyans també ha estat distingit com a Sender Blau. El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que d’aquesta manera les cinc candidatures que havia presentat la Regidoria han obtingut un any mes les distincions de qualitat europea que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

La bandera blava reconeix la neteja, seguretat i la gestió ambiental de les platges. Cal Bofill és Centre Blau ja que reuneix els requisits de centre de visitants i aula de natura requerits i perquè inclou entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental relacionada amb els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible.

Finalment, el camí Cal Bofill – Baix a Mar – Els Muntanyans ha estat distingit com a Sender Blau. Aquest segell té per objectiu premiar els ajuntaments que s’han esforçat per mantenir i recuperar antics senders i camins naturals, adaptant els seus traçats per transformar-los en valuosos recursos per a la realització d’activitats recreatives, esportives, turístiques i d’educació ambiental.  Amb  aquest guardó, ADEAC-Fee pretén contribuir de forma significativa a la gestió integrada i al desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment, per part de les corporacions locals, d’uns criteris de qualitat que garanteixin la preservació i millora de les condicions ambientals existents; la seguretat i facilitat d’ús per als visitants, i la divulgació dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que conformen el nostre patrimoni litoral en forma d’un sender que té el seu inici en una platja amb Bandera Blava.

Foto: La bandera blava torna a lluir a les platges torrenques. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This