S’obre el termini per a sol·licitar les subvencions directes a les activitats econòmiques afectades per la Covid-19

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/5/2021

La Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats informa que aquest 5 de maig s’obre el termini per a presentar sol·licituds a la convocatòria de subvencions directes de l’Ajuntament de Torredembarra a determinades activitats lucratives del municipi que han tancat o han vist restringida la seva activitat com a conseqüència de l’aplicació de mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la Covid-19. Inicialment, es destinen 80.000 euros.

El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, ha explicat que l’objectiu d’aquesta línia de subvencions és ajudar a la reducció de l’impacte econòmic causat per la situació d’emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19. En aquest sentit, ha comentat que tot i que altres administracions han atorgat ajuts i subvencions, considera que cal una actuació municipal que, dins les seves possibilitats, vagi adreçada a reforçar aquests sectors del municipi, davant les pèrdues provocades per la situació actual o les despeses fixes bàsiques del local i altres despeses suportades malgrat el seu tancament o restriccions. El regidor també ha recordat que, a més de les accions dutes a terme el 2020, aquest any ja s’han pres altres mesures com les reduccions de determinades taxes al sector econòmic i es treballa en altres mesures dinamitzadores.

Seran objecte de les ajudes els següents establiments:

  1. Sector de l’Hostaleria (bars, restaurants, hostals/pensions, càmpings), oci nocturn (discoteques, sales de ball, bars musicals) i instal·lacions esportives, afectats per la Resolució SLT/1840/2020 i les seves posteriors pròrrogues i modificacions.
  2. Comerç i serveis no essencials afectats per la Resolució SLT/1/2021, de 4 de gener, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 al territori de Catalunya.

Les subvencions ho són per la concurrència d’una situació, com és el tancament i posterior reducció d’activitat. L’import màxim de la subvenció en cap cas superarà els imports següents, atenent el destí del local:

  • Subvenció de 700 euros per a discoteques, sales de ball, bars musicals, instal·lacions esportives, hostals, pensions i càmpings.
  • Subvenció de 600 euros per a restaurants i bars.
  • Subvenció de 500 euros per a comerços i serveis no essencials afectats per les restriccions sanitàries.

El termini màxim per a la presentació de sol·licituds és el 30 de setembre de 2021. S’atendran per rigorós ordre d’entrada en el registre de la seu electrònica de l’Ajuntament. En el cas que s’exhaureixi l’import total de 80.000 euros , si és possible, s’ampliarà la quantitat destinada.

En aquest espai, es poden consultar les bases.

En aquest espai, es trobarà informació sobre el tràmit.

Foto: Es comerços no essencials també tenen accés a aquestes ajudes. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This