Torredembarra tornarà a commemorar la batalla del 1713 amb una edició adaptada a la pandèmia

REDACCIÓ – Torredembarra, 30/4/2021

El 14, 15 i 16 de maig arriba una nova edició de Torredembarra 1713. Jornades Històriques, commemoratives i lúdiques vinculades a la batalla de Torredembarra del 16 de juliol de 1713, que organitza la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Torredembarra, després que l’any passat no es pogués celebrar per la pandèmia.

El programa se centrarà en activitats de divulgació històrica amb exposició, conferències, actuacions musicals i visites guiades. L’aforament serà limitat i requerirà reserva prèvia. La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que cal ser prudents i per aquest motiu no es duran a terme activitats com el mercat d’època o les recreacions històriques de la batalla o del campament militar, però sí que se n’han programat d’altres que permeten celebrar la Festa de la Batalla amb garanties de seguretat sanitària.

 

Actes previs

Del 10 al 28 de maig, a la Sala Lluís d’Icart:

Exposició: Personatges i batalles de la Guerra de Successió: 1705-1714 i recreació d’espais de campament militar amb tendes, mobiliari de campanya i banderes.

De dilluns a divendres, de 9 a 17 h (entrada pel Pati del Castell).

Dissabte 15 de maig, d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h i diumenge 16 de maig d’11 a 13.30 h (entrada pel Pati del Castell).

Dissabte 22 de maig d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h i diumenge 23 de maig d’11 a 13.30 h (entrada pel Camí de l’Era).

 

Divendres 14 de maig

A les 19 h, al Pati del Castell, conferència “Pólvora, veles i galiots. La guerra de 1713-1714 a la costa catalana”, a càrrec del Dr. Xavier Rubio.

Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.

A les 20 h, a l’Església de Sant Pere Apòstol, concert de cant i orgue “Àries antigues d’amor i desamor”, a càrrec de Natàlia Casasús, soprano i Jonatan Carbó (orgue).

Entrades a: https://torredembarra.reservaplay.cat

Aforament limitat.

 

Dissabte 15 de maig

A les 12 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta.

Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.

A les 17.30 h, al Pati del Castell, activitat musical “La música del poble, durant el S.XVIII”,  amb indumentària i música popular de l’època, a càrrec de Ramon Redorta.

Activitat dirigida a tots els públics. Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.

A les 18.30 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta.

Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït

A les 19.30 h, al Pati del Castell, conferència “Catalunya, conflicte dinàstic i Guerra de Successió. Per una visió catalana del conflicte dinàstic i conseqüentment de la Guerra de Successió”, a càrrec del Sr. Jordi Miravet, president del Memorial 1714.

Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.

 

Diumenge 16 de maig

A les 12 h, al Pati del Castell, activitat musical “La música dels exèrcits durant la Guerra de Successió”, amb un soldat reviurem les músiques dels exèrcits del segle XVIII, a càrrec de Ramon Redorta.

Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.

A les 13 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta.

Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This