El jurat de Viles Florides visita Torredembarra per avaluar les iniciatives en matèria d’espais verds públics

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/4/2021

Els membres del jurat de Viles Florides han visitat aquest dimecres, 28 d’abril, Torredembarra per avaluar l’estat i l’evolució dels espais verds públics de la vila. Aquestes visites serveixen per decidir quantes Flors d’Honor corresponen a cada un dels municipis de Viles Florides. Torredembarra va entrar a formar part del moviment Viles Florides l’any 2016 amb dues flors i des del 2019 compta amb tres Flors d’Honor.

En la reunió que han mantingut amb el regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, i tècnics municipals del servei de Brigada de Jardineria, han conegut quines són les principals actuacions que s’han dut a terme darrerament com el Parc de Frederica Montseny, zones enjardinades a diferents urbanitzacions (Nova Torredembarra, Marítima Nord i Sud), la plantació d’anemòfiles al passeig Marítim per ajudar a retenir la sorra, l’estalvi d’aigua amb la plantació d’espècies adaptades al clima del municipi, la reducció de l’ús de pesticides, la instal·lació de caixes niu i, properament, la senyalització dels espais verds amb informació sobre les accions que s’hi duen a terme, entre d’altres.

També se’ls ha donat a conèixer altres activitats impulsades per la Regidoria de Sostenibilitat com el projecte de mitigació de l’illa de calor a patis de centres docents a través de la plantació de vegetació autòctona, la Festa de l’Arbre amb alumnes dels instituts o tallers sobre plantes oberts a la ciutadania.

Que és Viles Florides?

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que té el suport de l’Agència Catalana de Turisme. L’objectiu és posar en valor la riquesa natural i paisatgística dels municipis catalans amb el reconeixement públic dels projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que esdevinguin un exemple a seguir per altres localitats, i també donar a conèixer a la població local els valors dels espais verds i jardins de la ciutat.

Al llarg dels anys, el moviment Viles Florides ha anat creixent i actualment ja arriba a 152 municipis de Catalunya i, en l’edició de 2020, s’hi van sumar les primeres parròquies andorranes. També formen part del projecte desenes de col·lectius. A Torredembarra, són les regidories de Via Pública i Manteniment, de Sostenibilitat i de Turisme les encarregades de gestionar el projecte.

Foto: Un moment de la visita del jurat del Viles Florides a Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This