L’escenari del teatret del Parc del carrer Lleida ja té el seu mural, obra de Jordi R. Morera

REDACCIÓ – Torredembarra, 26/4/2021

El Parc del carrer Lleida ja té enllestit mural en l’escenari del teatret i està previst que, a finals d’aquesta darrera setmana d’abril obri portes l’espai. Serà un cop s’acabin alguns detalls que manquen, segons assenyala el regidor Via Pública i Manteniment, Raúl Garcia,  com l’aplicació d’un vernís al mural, que és obra de l’artista torrenc Jordi R. Morera, autor de la idea inicial de l’espai, tal com us explicàvem fa unes setmanes. Ell mateix ens ha explicat com ha desenvolupat aquest nou projecte artístic.

“Fa dues setmanes vaig rebre l’encàrrec de realitzar un mural al escenari del teatret que tanca el parc per la banda sud. El mural te unes mides aproximades de 10 metres per 2 metres- Descartat un primer esbós naïf en relació al món teatral, vaig començar a pensar en una imatge que s’integrés al disseny de parc i al context”, explica l’artista, que va presentar a la regidoria i l’arquitecte 4 projectes a escollir. El triat es el que va acabar la mateixa Diada de Sant Jordi.

Sobre els aspectes estètics del mural, assenyala que el barri on s’insereix te una part de pisos estan pintats en diferents games del color siena i ocres i va decidir que la gama cromàtica dominant tingues aquesta mateixa relació. Pel que fa a la composició, la idea del parc és “una al·legoria als murs de pedra seca de la nostra contrada.” “Vaig composar en perspectiva aèria un paisatge abstracte que conflueix en ull del tot figuratiu representant el mar”, comenta

El mural està pintat amb pintura acrílic d’exterior resistent a les inclemències meteorològiques i, sobre la temàtica, el paisatge pot ser vist en diverses lectures i, per això, l’autor deixa obert el significat. “Dit això, el fet de confluir les terres amb el forat del mar a mode d’un trompe d’oeil, vull donar a entendre la relació biofílica que haurien de tenir el mar amb el territori rural, ja, sigui agrícola o muntanya. Valorem l’horitzó del mar, però cal recordar que venim de segles de vida rural. Magritte i Picasso influencien la meva composició. He intentat integrar aquest mural al conjunt del parc i al barri on es troba, semiòticament i cromàtica”, conclou.

Foto: Una imatge del mural obra de Jordi R. Morera. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This