Torredembarra canviarà la ubicació d’algunes illes de contenidors per optimitzar la seva correcta utilització

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/4/2021

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra modificarà la ubicació de tot un seguit de contenidors després d’un estudi intern sobre el seu ús al llarg del 2020, amb l’objectiu d’optimitzar la seva correcta utilització. S’ha detectat que de les 169 bateries de contenidors existents al municipi (amb 637 contenidors totals) són 12 on es produeix un mal ús continuat, amb acumulacions de deixalles als voltants.

En la majoria dels casos, es tracta de comportaments incívics ja que es dipositen les bosses a terra quan els contenidors no estan plens. En dues bateries, a Marítima Sud, les acumulacions són de poda, majoritàriament. I en quatre, principalment d’envasos i cartró d’origen comercial, als voltants de Pere Badia (Lleida, Filadors i pl. Mn. Joaquim Boronat) i Joaquim Costa. A la resta, són de tot tipus de deixalles.

Arran dels resultats d’aquest estudi, els canvis són els següents:

  • S’ha reforçat el servei al carrer de Lleida i de Pere Badia i s’estudiarà com incentivar el servei de recollida comercial en aquesta zona, on encara hi ha establiments no adherits al servei que col·lapsen els contenidors de ciutadania.
  • Als barris de Sant Jordi i de Babilònia, on es du a terme el servei de recollida Porta a porta, es retiraran totes les bateries de contenidors, direccionant el servei a l’aparcament de Mañé Flaquer on ja hi ha un reforç important de contenidors, ja que s’ha observat que les aportacions a les illes d’emergència se solen fer amb vehicles. Al barri de Clarà, on també es du a terme el servei Porta a porta, es mantindran només les illes d’emergència interiors.
  • A Baix a Mar, s’implementarà el servei de recollida Porta a porta i es retiraran contenidors.
  • També es modificarà la ubicació dels contenidors de la urbanització Marítima Sud.

Foto: Una imatge d’una illa de contenidors de Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This