Comencen les obres de condicionament de l’antiga N-340

REDACCIÓ – Torredembarra, 31/3/2021

Les obres de condicionament de l’antiga N-340 en el seu tram entre el passeig de la Sort i el passeig de l’Estació i carril bici s’inicien aquest 19 d’abril i tindran una durada de vuit mesos. Així ho ha anunciat l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, que ha explicat que en aquests moments diferents departaments de l’Ajuntament treballen conjuntament amb la direcció  i projectista de l’obra (Philae, Enginyeria de Projectes S.L.) i l’empresa adjudicatària (Sorigué SAU) per a establir el pla d’obres i les mesures a prendre per minimitzar les molèsties que comportarà el tall de trànsit d’aquesta via principal del municipi durant un temps prolongat.

Afectacions a la circulació

En aquest sentit, s’informarà públicament i amb suficient antelació de les alternatives de circulació, dels canvis en les parades d’autobús, de la reubicació dels contenidors d’escombraries i altres detalls per facilitar la convivència del veïnat i de la ciutadania en general amb aquesta important obra. Oportunament, es facilitarà un telèfon i un correu electrònic per solucionar incidències del veïnat.

Les obres de condicionament de l’antiga N-340 (tram del passeig de la Sort – passeig de l’Estació) i carril bici al terme municipal de Torredembarra es van adjudicar el mes de febrer a l’empresa Sorigué SAU per un import d’1.036.152,86 euros (IVA inclòs) i un termini de vuit mesos. La direcció de les obres es va adjudicar a l’empresa Philae, Enginyeria de Projectes SL. (empresa que ja havia redactat el projecte) per un import de 22.324,50 euros (IVA inclòs).

Entre les principals característiques del projecte destaca la reducció de l’amplada de la via destinada a la circulació de vehicles amb el corresponent límit de velocitat, la inclusió de les parades de les línies d’autobús que actualment es troben al passeig de la Sort, la rotonda en la intersecció del passeig de la Sort amb passeig de Miramar que permetrà evitar girs conflictius i els tres quilòmetres de carri bici i de vianants que tindrà Torredembarra des del límit amb Altafulla fins a Nova Torredembarra quan finalitzin les obres.

Una via més amable

L’objectiu d’aquesta actuació urbanística és canviar la fesomia de l’eix longitudinal de l’antiga N-340, passant d’una via de tipologia interurbana a urbana, amb un aspecte més amable i de ciutat. Tot plegat, per eliminar l’efecte barrera que comporta qualsevol vial amb plantejament de carretera. La urbanització del tram sobre el qual ara s’actuarà és molt antiga i necessita una important remodelació. A més, una de les qüestions que s’han tingut en compte en el disseny del projecte és la perspectiva de gènere, és a dir, amb mesures urbanístiques que permetin major seguretat i sense barreres.

Les obres es finançaran amb els 568.006,55 euros restants de la subvenció de l’Estat per a la reconversió d’aquesta via en urbana i amb recursos propis de l’Ajuntament provinents d’endeutament.  Cal tenir present que fa anys que es va dur a terme el desdoblament de la N-340 al seu pas pel municipi i que es va obtenir una subvenció de 765.562,66 euros de l’Estat per a la seva reconversió, però cap govern municipal va tirar endavant el projecte, fins al 2016 que per no perdre l’ajut econòmic es va optar per iniciar la reconversió en fases amb la construcció de la rotonda dels Pescadors. La segona intervenció va ser l’enllumenat i el carril bici del passeig de Miramar a l’alçada dels càmpings. L’actuació que s’iniciarà el 19 d’abril serà la tercera de les fases de reconversió.

La intervenció prèvia que es va fer a la rotonda dels Pescadors, el tram de carril bici i il·luminació en la zona dels càmpings i la redacció de l’actual projecte van tenir un cost de 197.562,66 euros.

Foto: Una imatge actual del tram de l’antiga N-340 on s’actuarà. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This