Els pagesos denuncien l’onada de robatoris als conreus torrencs

JORDI SALVAT – Torredembarra, 14/4/2021

La imatge que il·lustra aquesta notícia és la que es troben dia sí dia també els pagesos de Torredembarra en els seus camps. Robatoris normalment petits però que, per la seva repetició i la dificultat per evitar-los, generen molta frustració. És el cas de Daniel Rovira, d’Horta Torrenca, que ja fa anys que pateix robatoris en els seus cultius, però que els darrers mesos s’han intensificat, coincidint amb l’inici de la temporada de calçots.

“Últimament els robatoris són gairebé diaris, com és el cas de bròquils i coliflors, que els arranquen i se’ls emporten”, denuncia Rovira, que afirma que és molt difícil enxampar in fraganti els autors dels furts, ja que són diverses les persones que es mouen cada dia pels camins dels voltants de la seva propietat, alguns amb bosses de plàstic: “És violent, però a vegades els diem que ens ensenyin que porten.” Pateix perquè si un dia enxampa algun lladre in fraganti hi pugui haver un enfrontament que acabi malament.

El pagès torrenc també es queixa que anar a posar una denúncia a la policia els obliga a perdre molt de temps durant el qual no poden estar treballant i després o serveix de res. Admet que es planteja solucions com la instal·lació de videocàmeres.

El de Daniel Rovira no és l’únic cas i en horts amb tanques com és el de la finca Roman del Sabre, on han forçat la porta d’una caseta on hi ha eines i n’han pres algunes. Les aixetes i material de reg també són objecte de robatoris i, un cop, sostretes, les han substituït per material de plàstic, més barat i sense valor al mercat negre com  si que passa amb a ferralla.

Davant d’aquesta situació demanen solucions, com patrulles policials per la zona de conreus per poder enxampar els lladres o almenys dissuadir-los i acabar amb aquesta situació d’impunitat. El cas de Torredembarra no és excepcional i ja fa anys que Unió de Pagesos denuncia aquest problema en diversos punts del territori.

Foto: Bròquils i coliflors són alguns dels cultius afectats pels robatoris. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This