La recepta de la CUP de Torredembarra per a capgirar el pressupost municipal 2021

REDACCIÓ – Torredembarra, 31/3/2021

La CUP de Torredembarra ha presentat al·legacions al pressupost municipal de Torredembarra per al 2021, que el govern ha aprovat provisionalment, i proposa una important despesa social per fer front a la crisi econòmica. Els números que ha fet la formació anticapitalista suposarien un estalvi d’1.476.718,48 milions d’euros anuals, que proposen “invertir en la gent i les seves necessitats.”

La formació independentista i anticapitalista, actualment sense representació municipal, ha proposat noves formes d’ingressos que han de servir per finançar totes aquelles polítiques públiques urgents per a la ciutadania de Torredembarra, a la vegada que proposa racionalitzar la despesa, on hi destaca “la reducció dels sous elevadíssims dels membres del govern, de l’oposició, i de cert personal laboral de l’administració local, o bé l’ajornament del pagament de part del deute contret per l’Ajuntament.”

Segons la CUP, l’Ajuntament de Torredembarrra podria estalviar-se fins a 650.218,48 euros anuals si les persones amb “els sous més privilegiats del consistori” se’l reduissin una mica. En aquest sentit, la formació anticapitalista proposa una rebaixa d’un 40% del sou del secretari municipal i de l’interventora que actualment cobren 56.794,21 euros anuals cada un, i que d’acord amb la proposta de la CUP, passarien a cobrar 22.717.6 euros anuals; una rebaixa d’un 30% del sou de l’Alcalde, que actualment cobra 44.650 euros anuals, i que amb la proposta de la CUP passaria a cobrar 31.255 euros anuals; o bé, una reducció dels sous per assistències dels regidors i regidores de l’oposició, on actualment cobren 13.550 euros anuals, i que amb la proposta de la CUP passarien a cobrar 8.130 euros anuals.

Ajornament del pagament d’una part del deute municipal

Una altra mesura que la CUP ha al·legat en forma de proposta, és l’ajornament del pagament d’una part del deute municipal i dels seus corresponents interessos. L’Ajuntament de Torredembarra pretén pagar fins a 1.519.000,00 euros als bancs en concepte d’amortització del deute i 134.000 euros en concepte interessos. Per la formació anticapitalista “això és del tot inadmissible, ja que aquestes pràctiques signifiquen que les administracions públiques prioritzen el pagament del deute als bancs abans que les necessitats dels veïns i les veïnes de Torredembarra.” “Per tant, hem al·legat l’ajornament del 50% del pagament del deute i dels seus interessos, cosa que ens permetria estalviar-nos un total de 826.500 euros”, afirmen. Per la formació de l’esquerra independentista, primer és la gent.

Tot aquest estalvi suposa un total d’1.476.718,48 euros anuals. Un estalvi que la formació de l’Esquerra Independentista el vol invertir en:

1.Creació d’una partida pressupostària de 500.000 euros per avançar cap a la construcció d’un parc públic d’habitatge social per tal de fer front a l’emergència habitacional, i per atorgar ajudes directes a les persones que pateixen problemes habitacionals al municipi.

2. Creació d’una partida pressupostària COVID-19 de 700.000 euros per tal de concedir ajudes directes als veïns i veïnes de Torredembarra que han resultat més afectades per la pandèmia.

3. Creació d’una partida pressupostària de 276.718,48 euros per a recuperar la gestió pública tots els serveis públics bàsics per Torredembarra, com el subministrament d’aigua potable, la recollida de la brossa, la neteja viària, el transport públic o la residència per a la gent gran.

Foto. Dos membres de la CUP Torredembarra amb el document amb les al·legacions. / CUP TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This