Recta final de la construcció del parc del carrer Lleida després de més de cinc mesos d’obres

REDACCIÓ – Torredembarra, 29/3/2021

El Parc del carrer Lleida està pràcticament acabat a falta, tan sols, de col·locar alguns elements que acabaran de conformar l’espai. A hores d’ara ja s’aprecien les diverses zones que s’hi inclouen com ara l’àrea de jocs infantils, l’escenari per a representacions de petit format, la zona d’esbarjo per animals de companyia o la de la petanca. A finals d’octubre l’empresa adjudicatària Tecnología de Firmes S.A va iniciar aquestes obres que han durat poc més de cinc mesos. La superfície total d’actuació és de 3.062,36 m2 i s’ha treballat amb un pressupost de 322.924,80 euros (amb IVA inclòs).

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat durant una visita a les obres aquest dilluns, 29 de març, que la creació d’aquest pulmó verd permet alliberar un espai amb molta edificació residencial dins el nucli urbà i que aquesta sensació d’oxigen i d’amplitud era una de les principals fites que es perseguien. Amb la posada en funcionament d’aquest parc s’ha retornat l’ús urbanístic que sempre ha tingut aquest solar. L’aparcament que fins ara l’ocupava havia estat plantejat com una solució provisional mentre es construïa el pàrquing del carrer Filadors. Així doncs, amb la realització del projecte aquesta àrea urbana compleix amb la finalitat inicial a la qual estava destinada.

Parc organitzat en plataformes

Per la seva banda, el regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, ha destacat les principals característiques del parc com el fet que s’hagi apostat per diverses formes i punts d’accessibilitat. També ha comentat que la singularitat que ha condicionat més la urbanització d’aquesta zona és el pendent important que existeix a l’interior del solar. Per aquest motiu, el parc s’organitza a partir de diferents plataformes, que de sud a nord, son: escenari, petanca, jocs infantils de gran i petit format, zona d’accés a l’estació transformadora i l’espai de socialització d’animals de companyia. Tot això amb un enjardinament creat amb flora autòctona d’espècies del Baix Gaià i dels entorns naturals més immediats, que en facilita el seu manteniment.  A més d’alguns garrofers originaris que s’hi ha conservat s’hi han plantat lledoners i oliveres.

En relació a l’enllumenat, hi ha dos tipus de lluminàries diferents, una amb la funció d’il·luminació general i l’altra per il·luminar més puntualment el recorregut. Pel que fa al mobiliari urbà, a banda dels bancs i papereres, es contemplem dues fonts d’aigua i la delimitació la zona per animals de companyia amb una tanca perimetral.

L’actuació ha estat finançada amb recursos propis de l’Ajuntament de Torredembarra i amb una subvenció de 147.613 euros de la Diputació de Tarragona a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) del 2019. Aquest parc està basat en uns dibuixos de qui va ser regidor de l’Alternativa Baix Gaià, Jordi Roig Morera, que s’ha adaptat a les mesures se seguretat.

Fotos: Dos moments de la visita d’obres d’aquest dilluns. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This