ESPAI DELS LECTORS l Abocadors per falta de civisme

MIGUEL ORTEGA

“Caminante, son tus huellas el camino y nada más: Caminante, no hay camino, se hace camino al andar. Al andar se hace el camino, y volver la vista atrás…” Els camins ja no són com els descrivia Antonio Machado en les seves obres o com ho feia José Antonio Labordeta amb la motxilla. El civisme és el concepte que fa referència al compliment dels deures de la ciutadania, els quals contribueixen al funcionament correcte de la societat.

En canvi, la falta de civisme que darrerament observo en les rutes dels camins està afavorint la proliferació d’autèntics miniabocadors, amb gran acumulació “de restes de tota mena”. Cal recordar que els nostres camins són un espai natural de gran diversitat ambiental i d’alt valor ecològic paisatgístic, alhora que constitueixen una mostra dels autèntics miniabocadors, amb acumulació de restes de tota mena, fins a esdevenir inquietants muntanyes d’electrodomèstics, sacs d’escombraries, cotxes vells, residus domèstics, restes de poda…

Per això, reclamo que hi hagi més coordinació entre els organismes per portar a cap una “actuació urgent i necessària”, donat que els camins s’estan convertint en abocaments, autèntiques muntanyes. Actualment, existeix una manca de vigilància i desídia per part dels ajuntaments afectats, els quals no posen fil a l’agulla per resoldre aquest problema ambiental i social.

Diuen que “parlant la gent s’entén”; jo crec que la gent s’entén molt poc. Ara bé, l’única manera d’entendre’s és parlant, i aquesta és la millor manera de lluitar pel nostre medi ambient i, el més important, respectar-lo. Aconseguir que tots el respectem.

“Vuelve hacia atrás la vista, caminante, i verás lo que te queda en el camino.”

El darrer vídeo

ENTREVISTA l Josep Bargalló, exconseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This