El grup d’alcohòlics anònims de Torredembarra es posa finalment em marxa

JORDI SALVAT –  Torredembarra, 19/3/2021

En Gabriel ho tenia tot preparat per posar en marxa fa un any un grup d’alcohòlics anònims a Torredembarra. Té 42 anys d’experiència en la creació d’aquests grups de suport a persones que estan intentant deixar l’addicció a l’alcohol, primer a Barcelona i després en altres municipis, com el cas de Salou. Però el confinament a causa de la Covid-19 va obligar a endarrerir la trobada inaugural.

El passat dissabte 7 de novembre es va programar novament la primera sessió, però les darreres mesures davant de la segona onada van tornar a frustrar els plans d’en Gabriel. Finalment, aquest dissabte, 20 de març, de deu del matí a dotze del migdia, en el despatx 5 del Casal municipal, es farà aquesta primera sessió, amb l’aforament limitat a 6 persones per les mesures actuals contra la Covid-19. En Gabriel explica que si arriba un nou membre, un dels veterans li cedirà el lloc per no superar el límit legal d’assistents mentre estiguin vigents les actuals mesures.

Han descartat fer la trobada de forma telemàtica. “No és el mateix fer una trobada per internet. En aquestes trobades és molt important el tu a tu, l’actitud, el llenguatge no verbal de les persones que estan recuperades i que són un exemple per a les que comencen”, explica Gabriel, que vol deixar clar que, en aquestes trobades, “no s’aprèn a deixar de beure sinó a aprendre a viure sense veure beure.” Avisa que és un procés llarg i que l’OMS considera l’alcoholisme una droga incurable: “No es cura mai.”

En Gabriel destaca que la Covid-19 ha afectat molta gent que estava en procés de deixar de beure alcohol a causa del confinament. També adverteix d’un altre problema és el relaxament que pateixen algunes persones que evolucionen en el seu procés per deixar l’alcohol: “S’autoenganyen. Es troben bé i pensen que amb un vermutet o una cervesa no passarà res i tornen a caure-hi.” En Gabriel espera que de cara a la primavera vinent esperen començar les trobades i fa una crida als interessats a participar-hi.

Foto: L’alcohol és una droga i als addicte els és molt complicat deixar-la. / VIQUIPÈDIA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This