La liquidació del pressupost del 2020 de l’Ajuntament de Torredembarra deixa 1 milió d’euros a les arques municipals

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/3/2021

El ple ordinari de l’Ajuntament de Torredembarra que es durà a terme aquest dijous, 18 de març, a les 18 hores, de manera telemàtica, portarà a aprovació el Pla d’Igualtat Intern i el Pla Municipal d’Igualtat de Gènere i LGTBIQ+, i el Pla Local de Joventut 2021-2024. Durant la sessió, també es donarà compte de la liquidació del pressupost general de l’exercici 2020 amb un romanent de tresoreria per a despeses generals de 2.745.522,59 euros, dels quals 1.174.985,92 euros es podran disposar en aquest pressupost del 2021. El nivell de deute viu se situa en el 47,16 % i la ràtio de l’estalvi net és d’un 12,75 %

El regidor d’Hisenda, Josep Maria Guasch, ha valorat molt positivament la gestió del pressupost del 2020 perquè malgrat les dificultats generades per la pandèmia, amb un descens important dels ingressos previstos ja sigui per les reduccions aprovades pel mateix Ajuntament o per la baixada d’activitats econòmiques, s’ha assolit un resultat satisfactori. Amb la nova disponibilitat econòmica per al pressupost del 2021, s’hauran d’establir prioritats per destinar aquests fons.

També s’ha previst que es pugui debatre al ple com a qüestió sobrevinguda l’acord final sobre l’expedient de resolució del contracte del servei de recollida i transport dels residus municipals que el ple de l’Ajuntament del 6 d’agost passat va obrir a l’empresa NORDVERT, SL per un seguit d’incompliments detectats el novembre del 2019 i les deficiències des de l’inici de l’estiu del 2020 que va ser l’època conflictiva amb la finalització de l’estat d’emergència per la Covid-19.

La proposta que ara es porta a aprovació és estimar parcialment les al·legacions formulades per NORDVERT i, en conseqüència, no procedir a donar per acabat el contracte. Tot i així, l’Ajuntament reclama en concepte de penalització 14.884,96 euros (IVA exclòs), 6.489,29 euros en despeses de recursos humans i 2.500 € en concepte de sanció.

D’altra banda, la proposta del primer Pla d’Igualtat Intern i el primer Pla Municipal d’Igualtat de Gènere i LGTBIQ+ de Torredembarra es van presentar públicament el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. Una de les primeres mesures que es preveu engegar és la contractació d’una persona que actuï com a motor d’implementació d’aquests plans i també pugui estar al capdavant del nou Servei d’Atenció Integral LGBTI de Torredembarra (SAI), que complementarà el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que ja es va iniciar fa una dècada. Més informació: https://bit.ly/38OWl2t

Pel que fa al Pla Local de Joventut, aquest document marcarà les accions de la Regidoria de Joventut en els pròxims quatre anys i vol potenciar la participació dels joves en la presa de decisions. A més, es vol ampliar i regular els serveis que ofereix actualment l’Espai Jove.

Altres punts que es tractaran en el ple de mà és l’aprovació inicial de l’avantprojecte del Reglament sobre l’ús de les instal·lacions esportives i les piscines municipals; presentar l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Torredembarra com a entitat mereixedora de la Distinció de Mèrit de Serveis Distingits que atorga el Consell Comarcal del Tarragonès; aprovar inicialment les bases reguladores d’una futura campanya de dinamització comercial “Redescobreix el comerç-comprar a la Torre té premi”, entre d’altres.

Foto: Josep Maria Guasch és el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Torredembarra. / JOAN CASAS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This