L’Ajuntament de Torredembarra demana a ADIF que substitueixi les plaques acústiques per murs verds en les zones més urbanes

REDACCIÓ – Torredembarra, 12/3/2021

L’Ajuntament de Torredembarra ha demanat a ADIF que modifiqui el projecte de construcció de plaques acústiques en diferents trams de la via del tren al seu pas pel nucli urbà del municipi, per evitar el greu impacte visual i l’efecte mur que agreujaria la percepció ciutadana de divisió del territori que ja comporta la mateixa línia del ferrocarril. Amb aquesta finalitat, i entenent que s’ha de donar també solució a la problemàtica del soroll, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que l’informe dirigit a ADIF demana que s’incloguin al projecte les següents solucions:

– En les zones més urbanes, amb major densitat d’habitatges, la substitució de les plaques acústiques per murs verds.

– Una reducció de l’altura de les plaques acústiques, que haurien de ser d’un màxim de 3 m (ara es preveuen d’entre 3 i 5 metres d’alçada al llarg de bona part del traçat ferroviari. Fins als 4 metres les plaques són metàl·liques i en les de 5 metres, majoritàries a Torredembarra, aquest últim metre és transparent de metacrilat).

–  L’enjardinament frontal de las pantalles acústiques per reduir l’efecte mur.

– Compromís de manteniment de les mesures correctores i de les pantalles acústiques, per evitar el deteriorament i les accions vandàliques.

– Establir una velocitat de circulació més reduïda per al transport de mercaderies i, especialment, en horari nocturn (entre les 23 h i les 7 hores).

La formulació d’aquestes propostes també ha tingut en compte els suggeriments dels diferents grups municipals i de la seixantena d’opinions que la ciutadania ha fet arribar aquestes dies a través del correu electrònic de Participació Ciutadana i de les xarxes socials.

L’alcalde, Eduard Rovira, també ha explicat que ha mantingut contacte amb els càmpings del municipi i que l’Ajuntament proposa a ADIF que doni resposta a la demanda del sector per solucionar també la problemàtica del soroll en aquest àmbit, que ara no queda contemplat en el projecte.

Foto: Un exemple de plaques acústiques com les que es podrien ubicar a Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This