Adjudicades a Sorigué les obres de condicionament d’un tram de l’antiga N-340 i el carril bici a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 23/2/2021

La Junta de Govern Local de Torredembarra del 18 de febrer va adjudicar les obres de condicionament de l’antiga N-340 (tram del passeig de la Sort – passeig de l’Estació) i carril bici al terme municipal de Torredembarra a l’empresa Sorigué SAU per un import d’1.036.152,86 euros (IVA inclòs) i un termini de vuit mesos. En breu, s’adjudicarà la direcció de les obres i s’establirà el calendari d’execució.

Cal recordar que les principals actuacions del projecte (redactat per l’empresa Philae, Enginyeria de Projectes S.L.) són:

-Obres d’urbanització del tram del passeig de la Sort – passeig de l’Estació.

-Rotonda del passeig de la Sort

-Carril bici

El regidor de Via Pública, Raúl García, ha recordat que entre les principals característiques del projecte destaca la reducció de l’amplada de la via destinada a la circulació de vehicles amb el corresponent límit de velocitat, la inclusió de les parades de les línies d’autobús que actualment es troben al passeig de la Sort, la rotonda en la intersecció del passeig de la Sort amb passeig de Miramar que permetrà evitar girs conflictius i els tres quilòmetres de carri bici i de vianants que tindrà Torredembarra des del límit amb Altafulla fins a Nova Torredembarra quan finalitzin les obres.

Quan es va presentar el projecte, l’alcalde, Eduard Rovira, va explicar que l’objectiu d’aquesta actuació urbanística és canviar la fesomia de l’eix longitudinal de l’antiga N-340, passant d’una via de tipologia interurbana a urbana, amb un aspecte més amable i de ciutat. Tot plegat, per eliminar l’efecte barrera que comporta qualsevol vial amb plantejament de carretera. La urbanització del tram sobre el qual ara s’actuarà és molt antiga i necessita una important remodelació. A més, una de les qüestions que s’han tingut en compte en el disseny del projecte és la perspectiva de gènere, és a dir, amb mesures urbanístiques que permetin major seguretat i sense barreres.

Subvenció estatal i endeutament municipal

Les obres es finançaran amb els 568.006,55 euros restants de la subvenció de l’Estat per a la reconversió d’aquesta via en urbana i amb recursos propis de l’Ajuntament provinents d’endeutament.

Cal tenir present que fa anys que es va dur a terme el desdoblament de la N-340 al seu pas pel municipi i que es va obtenir una subvenció de 765.562,66 euros de l’Estat per a la seva reconversió, però cap govern municipal va tirar endavant el projecte, fins al 2016 que per no perdre l’ajut econòmic es va optar per iniciar la reconversió en fases amb la construcció de la rotonda dels Pescadors. La segona intervenció va ser l’enllumenat i el carril bici del passeig de Miramar a l’alçada dels càmpings. L’actuació que ara s’ha adjudicat serà la tercera de les fases de reconversió.

La intervenció prèvia que es va fer a la rotonda dels Pescadors, el tram de carril bici i il·luminació en la zona dels càmpings i la redacció de l’actual projecte van tenir un cost de 197.562,66 euros.

Foto: Una imatge del tram de l’antiga N-340 on s’hi intervindrà. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This