Una sentència judicial de l’octubre passat obligava a desallotjar els ocupes de la casa del carrer de les Mimoses

JORDI SALVAT – Torredembarra, 19/2/2021

El Torredembarra Actualitat ha tingut accés a la sentència del Jutjat del Vendrell del 15 d’octubre passat que obligava a desallotjar els ocupes de l’habitatge del carrer de les Mimoses de Torredembarra. En aquesta sentència es condemna a Abdelhakim A. i Anas K. per un delicte lleu d’usurpació de béns i a més de desallotjament immediat i a una pena de tres mesos de multa amb una quota diària de tres euros. La sentència encara no s’ha executat i aquest dijous, 18 de febrer, la casa va haver de ser protegida pels Mossos d’Esquadra per impedir que un grup de 150 persones hi entressin després de la manifestació contra la inseguretat al municipi que va aplegar més de 300 persones a la plaça Mossèn Joaquim Boronat.

Aquest divendres pel matí els ocupes ja no estaven a l’habitatge i després que el propietari en donés l’ordre hi estaven treballant operaris per tapiar l’habitatge. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra feia vigilància a l’entorn de la casa fins fa unes hores ocupada.

Una sentència que no s’ha executat en quatre mesos

El propietari de l’habitatge ocupat afirma que “hem fet tot el possible dins de la legalitat, per recuperar la casa” i no s’explica com, quatre mesos després encara no s’ha executat la sentència. Ell mateix s’ha posat en contacte repetidament amb el Jutjat del Vendrell i Mossos d’Esquadra sense obtenir una resposta. Lamenta que amb l’ocupació s’hagin malmès la casa on van créixer ell i els seus germans i molts objectes i records. Assenyala que té notícia que en alguns moments hi ha hagut una dotzena de joves il·legalment vivint a l’habitatge.

“L’estiu passat, en quant ens vam assabentar de l’ocupació, vam fer una denúncia a la Policia Local  i a la setmana vam anar a declarar al Jutjat del Vendrell”, explica el propietari. En tan sols després de dos mesos i mig va rebre la sentencia favorable per desocupar el xalet, però “a causa que volien recol·locar els ocupes no han executat la sentencia encara a data d’avui.”

A més, comenta que quan li van notificar la sentència, el fisca li van preguntar si volia donar un temps per deixar sortir els ocupes i ell s’hi va negar perquè volia la immediata disposició de l’habitatge, ja que precisament estava pagant des de feia setmanes un hotel a Barcelona, per no poder dormir a casa. Però fins ara no ha pogut desallotjat els ocupes.

El propietari afirma que “és indignant com aquests delinqüents saben les lleis millor que nosaltres, i tinguin ‘la barra’ els seus advocats de demanar ajuda econòmica a la Generalitat de Catalunya, i una casa per a cadascú.” Considera que situacions com la que està vivint la seva família són “intolerables.” “El pitjor es que amb les lleis actuals estem desemparats. Els que ens han robat i els perjudicis generats qui els paga?”, afegeix.

Foto: Una imatge de la casa del carrer de les Mimoses, ja desocupada, aquest divendres. / TDB

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This