Torredembarra Antifeixista convoca una concentració contra l’atac racista del 18 de febrer

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/2/2021

La plaça Mossèn Joaquim Boronat viurà una nova concentració aquest diumenge, 21 de febrer, a les dotze del migdia. Aquest cop la convoca Torredembarra Antifeixista davant el que consideren un atac racista aquesta passat dijous, 18 de febrer, durant la protesta d’un centenar llarg de persones davant de la casa ocupada del carrer de les Mimoses. En la concentració es reclamarà la seguretat de tots els veïns i veïnes dient no al feixisme i el racisme.

La CUP de Torredembarra es posiciona

També aquest dimecres, la CUP de Torredembarra ha emès un comunicat per transmetre “la seva més absoluta preocupació, rebuig i condemna davant els fets ocorreguts al municipi per part de grups feixistes i racistes.” Afirmen que entenen les preocupacions i les molèsties que pateixen alguns veïns i veïnes de Babilònia i entenem que calen solucions estructurals que posin fi a tots aquests problemes. S’ofereixen a treballar amb les veïnes per intentar erradicar les causes que provoquen aquestes situacions.

També mostren la preocupació que certs posicionaments d’aquestes reivindicacions siguin caldo de cultiu per l’extrema dreta. “Sospitàvem que grups feixistes i racistes utilitzessin una reivindicació tan legítima com la de les veïnes, per difondre el seu discurs d’odi racista, i així ha estat. Grups feixistes aliens a la problemàtica, s’han desplaçat fins a l’habitatge ocupat amb la intenció d’agredir a les persones ocupants. I no s’han dirigit a l’habitatge perquè aquest generi un problema al barri sinó perquè els ocupants són persones migrades. Hi ha hagut crits racistes, persecucions i agressions, atacant el Centre de Menors i enviant a dos persones a l’hospital en estat greu. Si les persones que han comès els darrers actes delictius fossin persones autòctones, haguessin vingut individus d’extrema dreta? NO”, reflexionen.

“És en aquest sentit, que demanem a les veïnes de Babilònia que es mobilitzen, que revisin cada coma del seu discurs, que aïllin als feixistes de les seves mobilitzacions, perquè l’extrema dreta no simpatitza amb els problemes del barri sinó que se n’aprofita d’aquests per difondre el seu menyspreable discurs d’odi”, conclouen.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This