L’Ajuntament i la Generalitat condemnen els fets violents ocorreguts a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 19/2/2021

L’Ajuntament de Torredembarra ha emès un comunicat lamentant i condemnant els fets violents ocorreguts aquest dijous a la nit al municipi. Aquests fets van tenir lloc amb posterioritat a la que qualifiquen de “legítima concentració”, organitzada pel veïnat de carrer de les Mimoses i el seu entorn, per mostrar el seu malestar per la problemàtica generada per un grup de joves, majors d’edat, que viuen en un habitatge d’aquest carrer.

“Una vegada finalitzada la concentració veïnal, un grup de persones es va dirigir a l’habitatge del carrer de les Mimoses i alguns d’ells van proferir insults racistes i amenaces. Des d’allí, un altre grup es va traslladar a l’entorn del parc de Cal Llovet amb ànim de trobar i agredir els joves del carrer de les Mimoses, però van acabar agredint un menor del centre Rigel, al qual van fracturar el nas. Dos menors més es van haver de refugiar a la Biblioteca i en un establiment comercial per evitar ser agredits”, expliquen en el comunicat.

També lamenten “la concentració d’una cinquantena de persones davant del centre de protecció de menors Rigel, i alguns dels concentrats van accedir al seu interior provocant destrosses materials fins a l’arribada de presència policial.”

L’Ajuntament mostra la seva preocupació per la gravetat dels fets succeïts i fa una crida a la tranquil·litat. Per evitar més aldarulls, s’ha reforçat el servei de Policia Local i Mossos d’Esquadra. “La violència i la xenofòbia no es poden tolerar i mai, mai, són el camí ni la solució” conclouen.

Per la seva banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies condemna l’agressió que van patir ahir al vespre dos nois residents al centre de menors de Torredembarra, un d’ells amb ferides greus, així com l’atac que ha provocat importants destrosses al centre.

El Departament qualifica l’atac de “molt greu” i vol recordar que els centres de protecció de menors són serveis públics que acullen les persones més vulnerables de la nostra societat: menors d’edat sense referents familiars, en situació de vulnerabilitat social. “És inacceptable que hi hagi qui vulgui focalitzar l’odi cap a les persones que més hauríem de protegir”, manté

El Departament reitera “el seu rebuig frontal a aquestes actituds violentes als espais on viuen els menors sota la tutela de l’administració” i anuncia que, com ha fet en les altres ocasions, ja ha posat en marxa el seu equip jurídic per denunciar aquests fets.

Foto: Un dels desperfectes que va patir el centre de protecció de menors Rigel de Torredembarra. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This