Torredembarra permetrà la instal·lació de superfícies comercials mitjanes en zones cèntriques

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/2/2021

El ple ordinari de l’Ajuntament de Torredembarra d’aquest dijous, 18 de febrer, portarà a aprovació la modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana sobre l’ús comercial al municipi i la regulació de les activitats que es poden realitzar als espais de parcs i jardins urbans. Amb el canvi, es permetrà la instal·lació de superfícies comercials mitjanes en zones cèntriques. D’aquesta manera es donarà compliment a Decret Llei 1/2009 de 22 de desembre d’ordenació d’equipaments comercials de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb la Directiva europea 2006/123 relativa als serveis en el mercat interior.

Una altra modificació prevista és la instal·lació de terrasses en parcs i jardins, just en l’espai públic immediat als establiments destinats a bars i restauració, però amb algunes limitacions com el fet que han de ser zones de més de 500 m2 i només es podrà ocupar fins a un 5 % de la superfície.

El regidor d’Urbanisme i de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, ha explicat que actualment la instal·lació de comerços de superfícies mitjanes de 400 m2 es troba molt limitada i no es permet en la zona centre de Torredembarra i el seu entorn, sinó que es concentra en zones perifèriques. La proposta de modificació sobre l’ús comercial permetrà al nucli antic l’ús comercial limitat a planta baixa i fins a 400 m2 de superfície total construïda i per cada activitat. En altres zones d’edificació aïllada o residencial, l’ús comercial permès passarà dels 50 m2 als 100 m2 com a màxim.

L’objectiu d’aquests canvis, segons ha explicat el regidor Josep Maria Guasch, és enfortir el teixit comercial del centre de la població i donar servei comercial en zones residencials, ja que l’actual normativa concentra els punts d’interès comercial principalment en zones perifèriques.

Foto: Josep Maria Guasch és regidor d’Urbanisme i Comerç de l’Ajuntament de Torredembarra, / JOAN CASAS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This