Els representants veïnals del carrer de les Mimoses, insatisfets després de reunir-se amb l’alcalde i caps policials

REDACCIÓ – Torredembarra, 17/2/2021

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; el cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal i el cap de l’Àrea Bàsica dels Mossos d’Esquadra del Tarragonès, Ramon Franquès, s’han reunit aquest dimecres, 17 de febrer, al migdia, amb una representació de veïns i veïnes del carrer de les Mimoses i voltants arran de la problemàtica que han generat a la zona un grup de joves que viuen en un habitatge.

Durant la reunió, l’alcalde i caps policials han explicat les accions que es duen a terme des de fa mesos, entre les quals tot un seguit de detencions, la darrera aquest dimarts a la tarda per robatori a l’interior d’un vehicle, menys de 24 hores després d’una altra detenció que es va produir dilluns al vespre.

Dades preocupants

Des del mes de juliol de 2020 fins al 16 de febrer de 2021 s’han produït un total d’11 detencions, principalment per robatoris amb força en habitatges i en vehicles, però també per resistència i desobediència a l’autoritat i furt. Entre març de 2020 i gener de 2021, també s’han realitzat 22 denúncies administratives per incompliment de les mesures sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19 i de l’Ordenança de Civisme i Convivència.

Al mateix temps, entre gener del 2020 i febrer de 2021 la Policia Local ha comptabilitzat 19 incidents relacionats directament amb l’habitatge on viuen aquests joves al carrer de les Mimoses (avisos, baralles, queixes, etc.). i també s’han comptabilizat 10 incidents més relacionats amb persones que hi viuen. L’Ajuntament reitera que es continua treballant des de tots els àmbits per minimitzar els efectes d’aquesta situació.

Nou incident aquest dimecres a la tarda

La reunió no ha satisfet els veïns i veïnes del carrer de les Mimoses i voltants, ja que no n’han obtingut solucions concretes i immediates que els garanteixin la seguretat davant d’una situació cada cop més descontrolada. Un nou exemple ha estat aquest dimecres a la tarda, quan la persona detinguda dilluns ha tornat a la casa ocupada i ha començat a tirar mobles en direcció a la casa de la veïna a la qui li va robar la bicicleta diumenge i l’ha amenaçat verbalment. També s’ha barallat amb un dels seus companys, al qual ha ferit i ha hagut de ser traslladat a l’Hospital de Santa Tecla. Han hagut de tornar a acudir els Mossos d’Esquadra.

Els veïns han demanat vigilància contínua a la nit, però la manca de recursos tan de la Policia Local com els Mossos no ho permet.

Drogues i trastorns mentals

Un grup de veïns ha pogut parlar aquest dimecres amb una representant de l’ONG AIDL Mundial, que treballa donant suport a aquests joves de la casa ocupada del carrer Mimoses i han explicat que un dels ocupants té un trastorn mental i que diversos són addictes a drogues, cosa que encara ha generat més alarma. També la consol del Marroc a Tarragona  ha mostrat interès pel cas.

Recordem que aquest dijous, 18 de febrer, a les set de la tarda a la plaça Mossèn Joaquim Boronat està convocada una manifestació per protestar “contra el vandalisme que estem patint a Torredembarra” amb el lema “Volem solucions per poder viure tranquils”.

Foto: Els Mossos d’Esquadra han hagut de tornar a acudir a la casa ocupada del carrer de les Mimoses. En l’altre imatge, un calaix que ha llençat un dels ocupants de la casa a una veïna i que ha caigut en un pati interior. / TDB / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This