Com seria l’Ajuntament de Torredembarra amb els resultats del 14-F?

JORDI SALVAT – Torredembarra, 15/2/2021

Avui farem un exercici de política-ficció. Us imagineu com quedaria l’Ajuntament de Torredembarra amb els resultats a les eleccions al Parlament celebrades aquest 14-F. Aplicant la Llei d’Hondt la composició del ple torrenc poc tindria a veure amb l’actual: amb set forces polítiques enlloc de quatre i sense majoria absoluta.

Els 1331 vots d’ERC els deixarien com a la força amb més regidors, però només cinc enlloc dels nou de la majoria absoluta. El PSC es mantindria els quatre actuals amb 1124 vots, mentre que JxCat passaria d’un a tres regidors gràcies als 982 vots obtinguts. L’altra força actual al ple, Ciutadans, veuria reduïda de tres a un els seus edils, en caure a 347 vots.

VOX entraria amb força al ple torrenc amb dos representants, fruit de 527 vots. Completarien el ple la CUP, que recuperaria presència i En Comú Podem, tots dos amb un.

Caldrien pactes post-electorals. ERC podria triar entre reeditar el pacte amb el PSC -aquest cop sense l’ABG- o buscar un tripartit “independentista amb JxCat i la CUP. La resta de combinacions de govern serien força estrafolàries.

Foto: L’Ajuntment de Torredembarra canviaria força si els resultats d’ahir fossin els de les eleccions municipals. / TDB

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This