L’hivern de 2022 Torredembarra comptarà finalment amb una piscina municipal coberta

JORDI SALVAT – Torredembarra, 27/1/2021

El 2011, poc abans de les eleccions locals, es va inaugurar amb excessiva pompositat la piscina coberta municipal de Torredembarra. Per què -aquelles coses estranyes que passen a la Torre- aquest nou equipament esportiu tan esperat no va entrar en funcionament fins cinc anys després, el 2016, i de forma descoberta només els tres mesos a l’estiu. Gairebé  una dècada després ja es veu la llum al final del túnel i si es compleixen els terminis marcats pel govern municipal, en el pitjor dels casos, l’hivern de 2022 els usuaris de la piscina ja podran gaudir d’una instal·lació coberta i quedarà enrere el cobriment lleuger de la piscina vella.

L’Ajuntament de Torredembarra aprovarà en el ple municipal d’aquest dijous, 28 de gener, el projecte de cobriment de la piscina municipal i començarà el procés de licitació de les obres, amb un pressupost d’1.648.440,3 euros. El termini d’execució de les obres és de 9 mesos. El seu finançament depèn d’un crèdit, que es podrà concretar un cop estigui en vigor el pressupost municipal per al 2021, que el govern liderat per Eduard Rovira preveu aprovar en els propers dos mesos. “És una necessitat urgent i si podem començar les obres el juliol ho farem, per poder disposar de la nova instal·lació el més aviat possible”, afirma l’alcalde, Eduard Rovira.

En aquest projecte s’ha renunciat a algunes de les instal·lacions previstes fa deu anys, com una sauna, jacuzzi i un gimnàs, perquè, segons l’alcalde, “és un cost que no es pot assumir i ho deixem per més endavant.” Tampoc no es construiran les dues piscines petites inicialment previstes i quedarà en el seu lloc un pati interior descobert, que es podrà usar com a solàrium o un espai per a la realització d’actes. Si que es reformaran accessos i vestidors i es canviarà la porta d’accés de lloc.

El projecte també preveu reformar el fons de la piscina per a poder-hi realitzar activitats on s’ha de tocar de peu, com aquagym. La fondària anirà d’1,20 a 2,20 metres. Al voltant de la piscina hi haurà finestres corredisses per obrir-les a l’estiu i no haver de necessitar la climatització. La fusta tindrà un protagonisme important en l’estructura perquè és el material que es manté millor davant l’agressió del clor i l’aigua.

El projecte preveu reservar un espai per a la instal·lació de plaques solars, però l’alcalde ha explica que es buscaran subvencions per col·locar-les en un futur proper, ja que el pressupost del projecte de cobriment és molt ajustat per no superar el 50% d’endeutament.

El regidor d’Esport, Raúl García, destaca “la dimensió històrica” de l’equipament, tan des del punt de vista esportiu com de salut, i agraeix a tots els usuaris de la piscina que han aguantat la precarietat dels darrers anys i que inclou veïns de poblacions properes, fins i tot Tarragona o el Vendrell. García assenyala que molts usuaris que aprofitaran el nou equipament seran de municipis del voltant, ja que entre Tarragona no hi haurà un equipament d’aquest tipus.

El futur de la piscina vella

L’obertura de la piscina municipal coberta significarà el tancament provisional de la piscina vella, que cada temporada d’hivern es cobreix amb una carpa per a concentrar les activitats que no es poden fer a la piscina nova. L’alcalde assenyala que cal “un repàs de dalt a baix” de la piscina vella, començant pel maquinari. L’objectiu es disposar d’una segona piscina a l’estiu, quan hi ha una demanda més gran d’usuaris.

Fotos: Imatges de l’interior i l’exterior de la futura piscina coberta. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This