IKEA instal·larà a Torredembarra la seva quarta botiga a Catalunya

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/12/2020

Avui és el Dia dels Innocents i, seguint la tradició, el Torredembarra Actualitat hem fet volar una mica la imaginació amb la nostra innocentada

La multinacional sueca especialitzada en el sector del moble i la decoració IKEA ha escollit finalment Torredembarra per instal·lar la seva quarta botiga a Catalunya, després de les de l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Sabadell. Segons ha pogut saber Torredembarra Actualitat, el nostre municipi s’ha imposat a un parell d’ubicacions més -una  Tarragona i l’altra a Reus- gràcies a la determinació des de la regidoria de Comerç i els intensos contactes amb Urbanisme de la Generalitat per donar les màximes facilitats a la companyia sueca.

El nou centre d’Ikea es construirà a l’altra banda del polígon Roques Planes, que actualment té qualificació com a rústic i passarà a ser d’equipaments. Des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ja s’ha donat llum verd a la modificació del POUM que permetrà portar a terme aquest canvi de qualificació. La reunió definitiva es va produir just després de la visita del conseller Damià Calvet al Baix Gaià per anunciar la compra de la finca del Vinyet, a la desembocadura del Gaià en una trobada llampec al consistori torrenc.

Està previst que en el ple municipal de gener s’aprovi la modificació i  la Comissió d’Urbanisme de Tarragona també doni llum verda abans de Setmana Santa. Les obres començaran el més aviat possible i si tot va bé a principis de 2022 ja estarà operatiu l’IKEA Torredembarra, que tindrà una mida semblant a l’IKEA Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, amb restaurant inclòs, però molt més modern.

Efectes col·laterals beneficiosos

En la decisió d’IKEA ha pesat molt la proximitat a la sortida de l’autopista AP-7 i la promesa per part del ministeri de Foment de l’acceleració dels treballs d’ampliació a dos carrils per sentit de la carretera N-340 i la seva conversió en autovia. Donat l’augment del trànsit de l’AP-7, s’estudia la construcció d’una nova sortida de l’autopista a l’alçada de la Móra. Gràcies a IKEA direm a adeu finalment als ‘New Jerseys”.

Foto: Una imatge de la botiga d’IKEA a l’Hospitalet de Llobregat, molt semblant a la que el 2022 entrarà en servei a Torredembarra. / IKEA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This