Finalitza el programa d’educació ambiental d’enguany a Torredembarra malgrat la Covid-19

REDACIÓ – Torredembarra, 23/12/2020

Aquest mes de desembre la Regidoria de Sostenibilitat ha lliurat als dos instituts i a les tres escoles de Torredembarra tres unitats didàctiques autoconduïbles per al professorat. Amb aquesta aportació es pretén dotar els centres docents d’una eina que els permeti desenvolupar activitats directament amb el professorat i l’alumnat, tenint present que els grups ecologistes locals i la pròpia Regidoria estan a la seva disposició per resoldre els seus dubtes.

Les ofertes educatives les han confeccionat els grups ecologistes locals i són molt pràctiques i didàctiques. Així, l’Associació Mediambiental La Sínia s’han encarregat de les propostes adreçades a facilitar la pràctica de la gestió dels residus orgànics i el compost. El GETE-Ecologistes en Acció ha preparat un seguit d’activitats relacionades amb el reciclatge i consum sostenibles. I el GEPEC-Ecologistes de Catalunya ha preparat una proposta perquè els alumnes s’impliquin en el control de dues espècies invasores vegetals a la platja torrenca.

Aquesta és l’última activitat d’educació ambiental d’un any que ha resultat molt complicat per la pandèmia, però que ha permès també la realització quatre tallers (dos dels quals conjunts entre les tres entitats), set de les deu exposicions previstes, tres setmanes temàtiques (setmana bio, de l’energia i festa de l’arbre), jornades telemàtiques que han substituït activitats presencials durant els mesos d’abril i maig, juntament amb la Setmana europea de la prevenció de residus. També s’ha pogut mantenir obert Cal Bofill com a centre d’activitats mediambientals (excepte els mesos de confinament, de mitjans de març a mitjans de juny) i com a punt d’informació del desplegament del porta a porta en els barris de Sant Jordi, Clarà i Babilònia durant tot l’estiu.

La Regidoria de Sostenibilitat ja treballa en l’elaboració del programa d’educació ambiental del 2021 que es presentarà a principis del nou any.

Foto: Una de les unitats didàctiques autoconduïbles per al professorat que s’han lliurat aquests dies. / ANNA F, / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This