‘TDB_Alerta’ permetrà contactar ràpidament amb la Policia Local de Torredembarra en cas d’emergència

REDACCIÓ – Torredembarra, 14/12/2020

Torredembarra compta amb una nova eina per millorar la seguretat i la col·laboració ciutadana a través d’una comunicació més ràpida i més eficient amb la Policia Local. Es tracta de l’APP TDB_Alerta que es pot descarregar tant al Google Play com a l’App Store i també mitjançant codis QR que es trobaran en cartells distribuïts pel municipi.

Una vegada descarregada l’aplicació al mòbil cal crear un perfil d’usuari o usuària, una petició que validarà la mateixa Policia Local després de comprovar les dades personals introduïdes. A partir d’aquí, l’aplicació compta inicialment amb cinc opcions d’alerta: per violència de gènere, petició d’ambulància, alerta ocupa, alerta Covid-19 i pànic.

Durant la presentació de l’aplicació que ha tingut lloc aquest matí, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha ressaltat que cal aconseguir que la ciutadania se la faci seva, que els ciutadans i ciutadanes la tinguin disponible al seu telèfon per si l’han d’emprar. També ha explicat que l’objectiu és que ajudi a millorar la seguretat i també la seva percepció a partir d’un contacte més directe amb la Policia Local.

En aquest sentit, el cap de la Policia Local, Miguel Ángel Marchal, ha destacat que l’ús d’aquesta aplicació està pensat per a casos d’emergència i de risc greu i que s’ha adaptat a la realitat del propi municipi. Tot i així, es tracta d’una eina viva que evolucionarà segons les necessitats. També ha comentat que permetrà una interacció de la ciutadania i el sector comercial amb la Policia Local d’una forma ràpida, eficient i eficaç que redueix el temps de resposta.

Carles Aros, de l’empresa Cesecat que ha desenvolupat l’APP, ha destacat el fet que l’aplicació i les dades que es generin al seu voltant es troben allotjades en servidors propis de l’Ajuntament, donant una garantia addicional a la seva protecció.

L’aplicació disposa de tres àmbits: ciutadania, establiments comercials i membres de la Policia Local, la qual cosa permetrà enviar missatges dirigits als grups concrets, segons el seu contingut. S’ha realitzat en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Aquesta nova eina permetrà a la Policia Local tirar endavant el pla de transició digital, adaptant-se a les noves tecnologies, i donant resposta directa i ràpida a la ciutadania. L’import destinat a l’aplicació ha estat de 14.368,75 euros (IVA inclòs).

Foto: La ciutadania té una nova eina per millorar la seguretat i la col·laboració ciutadana amb la Policia Local de Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This